Eredivisie: Koploper Feyenoord ook voorbij horde FC Utrecht

ROTTERDAM – In de 30ste speelronde van de Eredivisie heeft koploper Feyenoord de volgende horde genomen richting de titel. In de eigen  Kuip werd FC Utrecht met 3-1 verslagen.

Ondanks dat de Stadionclub afgelopen donderdag een zware Europese wedstrijd had gespeeld tegen AS Roma, was de start voortvarend. Met veel pressie vooruit werden de Domstedelingen direct teruggedrongen: Gimenez, Paixao, Szymanski en Idrissi bleken een ware plaag voor de Utrechters. Het leverde direct mogelijkheden op en een snelle openingstreffer van de Pool Szymanski: Pedersen trok voor, Wieffer deed een overstapje en de Pool schoot binnen: 1-0.

Slordig

Daarna kropen er soms wat slordigheden in het spel van de thuisploeg, waardoor FC Utrecht via Douvikas en Bouassaid gevaarlijk werden. Alleen die inzetten leverden geen enorm grote kansen op. Feyenoord kreeg nadien nog wat kleine mogelijkheden via opnieuw Szymanski en Gimenez, maar dat leverde geen treffers meer op voor rust.

Santi-gol

Na de theepauze zette de thuisclub weer direct aan, maar de eerste kans was wel voor Douvikas. Aan de andere kant was Gimenez daarna dichtbij de 2-0, maar Barkas redde op de inzet van de Mexicaan. Enkele minuten later was het wel raak na een uitstekende aanval, tikte ‘Santi-gol’ zijn twaalfde (!) treffers van het seizoen binnen: 2-0. Daarna kreeg Danilo de kans op de derde treffer van deze middag, maar Barkas redde knap. In de tegenstoot kreeg Douvikas nog een zeer grote kans, maar die schoot uiteindelijk over. Invaller Alireza deed ook nog een duit in het zakje met de 3-0 van afstand. Invaller Dost mocht voor FC Utrecht in de slotfase nog tegen scoren: 3-1.

Door de zege staat Feyenoord nog altijd acht punten voor op nummer twee PSV en inmiddels elf (!) op nummer drie Ajax., dat eerder op zondag kansloos met 3-0 onderuit ging tegen de Eindhovenaren.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl