ROTTERDAM – In de vijfde speelronde van de Eredivisie kende landskampioen Feyenoord zaterdagmiddag een uitstekende generale voor het Champions League treffen met Celtic komende dinsdag. Tegen SC Heerenveen zorgden de Rotterdammers voor een galavoorstelling. De Friezen gingen met een 6-1 pak slag van het veld af.

De formatie van Slot maakte direct in het eerste kwart van het duel duidelijk dat het hen menens was: Ivanusec, Wieffer en Paixao zorgden voor een snelle 3-0 voorsprong. Heerenveen moest op adem komen, toen Feyenoord kort gas terug nam. Olsson profiteerde hier optimaal van door de 3-1 te maken. Daarna vloog Feyenoord over de flanken langs alle Friezen, maar de Mexicaanse spits Gimenez had niet zijn dag: vier opgelegde kansen gingen er niet in voor de goalgetter.

Gas

Na de theepauze bleef Feyenoord de veel betere ploeg en wist het Heerenveen opnieuw de wil op te leggen. Gimenez, Minteh en Lingr tilden de score snel naar 6-1. Daarna kreeg de Stadionclub nog voldoende mogelijkheden op meer: Stengs schoot een keer op doel, Geertruida zag een vrije trap over gaan en Zerrouki schoot nog een keer naast. Heerenveen lag op de pijnbank, en kon niets meer uitrichten. Eenmaal leken de bezoekers voor een tweede goal te gaan, maar Hartman redde op de lijn.

Door de zege blijft Feyenoord ongeslagen en meedoen in de top van de Eredivisie.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl