Eredivisie Play-offs: Sterk Sparta Rotterdam wint in Utrecht

ROTTERDAM – In de play-offs van de Eredivisie om het laatste Europese ticket voor de Conference League heeft Sparta een goede eerste stap gezet naar de finale. In Utrecht, in Stadion Galgenwaard, won de formatie van trainer Steijn knap met 1-2 bij de plaatselijke FC.

In het eerste bedrijf golfde het spel, op hoog tempo, op en neer. Saito kreeg namens Sparta de eerste kans, maar scoorde niet. De rappe Japanner raakte de lat. Daarna was FC Utrecht dichtbij de openingstreffer: oud-Feyenoorder Toornstra vond alleen Sparta-goalie Olij op zijn weg. Daarna bleef het op en neer gaan, maar was het Sparta dat ineens de leiding pakte. Na ingrijpen van de VAR besloot de arbitrage dat de Kasteelbewoners een pingel verdienden. Utrecht-verdediger Kluivert hield aanvaller Lauritsen vast, waarna de bal op de stip ging. Van Crooij faalde niet: 0-1. Daarna bleef het een gelijk opgaand duel en was het opnieuw Olij die knap redde op een kopbal van Van der Streek. Sparta bleef goed meedoen en zag spits Lauritsen net na een half uur opnieuw doeltreffend zijn van afstand: 0-2. In de slotfase van het eerste bedrijf probeerde de thuisploeg wat te forceren, maar een slappe inzet van Klaiber werd simpel gepakt door Olij.

Europees voetbal

Met oog op het laatste Europese ticket zorgde Sparta Rotterdam voor een sterke eerste helft, maar bleef de ploeg van Steijn op zijn hoede. In het tweede bedrijf ging de gastheer op zoek naar de aansluiting, waarbij Sparta Rotterdam veelvuldig met de rug tegen de muur stond. Topscorer Douvikas zorgde weliswaar voor de aansluiting met de 1-2, de inzet daarop van Bozdogan werd knap gered opnieuw door Olij. Van Crooij schoot later nog knap een vrije trap, maar Utrecht-goalie Barkas redde bekwaam. Alleen de arbitrage faalde opnieuw om Sparta een corner te geven. De thuisploeg was daarna weliswaar het tweede bedrijf sterker, maar Sparta Rotterdan gaf weinig meer weg. Ondanks het aandringen van FC Utrecht bleef Sparta Rotterdam vrij simpel overeind.

Sparta Rotterdam heeft door deze onverwachte zege een sterke uitgangspositie komend weekend. Zondag volgt het tweede treffen op Spangen op stadion Het Kasteel. De winnaar van dit tweeluik neemt het op tegen de winnaar van het treffen tussen SC Heerenveen en FC Twente. De ploeg uit Enschede won donderdagavond nipt met 1-2 in de slotfase.

(Foto: Mischa Keemink)

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl