ROTTERDAM – In de 31ste speelronde van de Eredivisie heeft Sparta Rotterdam haar stadgenoot Feyenoord geen goede dienst kunnen bewijzen. Op het Kasteel werd met 0-1 verloren van nummer twee PSV, waardoor op Zuid de titel pas over een week gevierd kan worden.

In het eerste bedrijf viel er weinig te genieten in Rotterdam-West. Er waren voor beide ploegen weinig kansen en het baltempo lag veel te laag. In de tweede helft probeerde Sparta wat meer te voetballen, maar bleek PSV stabieler en toch sterker. Dat resulteerde in de eerste echte grote kans voor Til, maar die kon zijn teen niet tegen de bal zetten. Daarna probeerde Sparta het wel, maar in de zestien kwam de Kasteelclub te weinig. PSV rook bloed en domineerde lange tijd. Uiteindelijk leverde dat de winnende treffer op: invaller Ausssar dook onder een bal door, waarna Silva de zestien inging en voor gaf. Uiteindelijk was het Barendrechter El Ghazi die raak schoot: 0-1. In het restant probeerde Sparta het nog wel en waren Saito en Tahiri nog dichtbij de gelijkmaker.

Door de nederlaag blijft Sparta toch vijfde, maar kan concurrent FC Twente zondag de ploeg van trainer Steijn weer passeren op de ranglijst. PSV verkleinde het gaf met Feyenoord naar vijf punten.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl