ROTTERDAM – In de 29ste speelronde van de Eredivisie heeft Sparta Rotterdam dure punten gemorst in de strijd om de play-offs. Heracles Almelo won op het Kasteel met 1-2.

In de eerste helft miste de thuisclub veel mogelijkheden, maar aanvaller Brym wist toch voor rust de score te openen met de 1-0. Heracles Almelo bakte er tot dan toe weinig van, maar doelman Brouwer deed het wel uitstekend. Hij redde onder andere op een inzet van Mito.Na de theepauze tapten de bezoekers uit een ander vaatje: Hoogma scoorde al snel de gelijkmaker uit een vrije trap van oud-Feyenoorder Vejinovoc. De thuisploeg probeerde Sparta de de duimschroeven aan te draaien: Saito vond Brouwer op zijn weg. Twintig minuten voor tijd was het uiteindelijk oud-Spartaan Engels die de defensie van de thuisclub aftroefde en de bal voor gaf: Hornkamp rondde goed af met de 1-2. In de slotfase redde Brouwer nog op een inzet van Verschueren. Sankoh vond Olij nog op zijn weg.

Door de zeperd moeten de Spartaanse ambities voor de play-offs in de ijskast plaatsen.