Eredivisie: Sparta op het Kasteel te sterk voor NEC

ROTTERDAM – In de tiende speelronde van de Eredivisie heeft Sparta Rotterdam zondagmiddag een thuiszege geboekt op NEC. Op het Kasteel werd het 2-0 voor de Rotterdammers. Na een sterke eerste helft kwam de zege nooit serieus in gevaar in het tweede bedrijf.

In het eerste bedrijf startte de wedstrijd weliswaar met meer balbezit voor de bezoekers, maar dat veranderde nadat Abels de score opende: 1-0. Daarna probeerde NEC opnieuw het heeft in handen te nemen, maar nog binnen het half uur zorgden de Kasteelheren voor de 2-0. De Guzman schoot binnen, maar bij deze inzet zag Oranje-international Cillessen er ook niet honderd procent goed uit. Daarna bleef Sparta de bovenliggende partij, maar kwam het niet verder dan inzetten van Vriends en nogmaals Abels.

Opstootje
Na de theepauze startte NEC voortvarend en was het El Karouani die Sparta-goalie Olij testte met een vrije trap van afstand. Daarna bleef Sparta in verdedigend opzicht goed overeind, maar in aanvallend opzicht moesten de Kasteelheren het meer hebben van voorzetten vanaf de zijkant, waarbij vooral Mijnans zichtbaar was. Lauritsen kon eenmaal niet voldoende met het hoofd afdrukken. Wel leverde de invalbeurt van clubstopscorer Van Crooij nog wat vuurwerk op. In een duel met oud-Feyenoorder Verdonk lieten beide spelers zichzelf gaan, en had de NEC-verdediger misschien wel rood moeten krijgen voor het bij de keel vast grijpen van de Spartaan. In de slotfase probeerde Sparta het nog wel: een voorzet van invaller Engels bereikte alleen Kitolano niet meer.

Door de zege van Sparta vijfde competitiezege stijgt de Kasteelclub naar de voorlopig vijfde (!) plaats met zeventien punten uit tien duels. Wel kan eind van de middag FC Twente Sparta weer voorbij. Dan moet er in Enschede wel worden gewonnen van FC Groningen.

 

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl