Eredivisie: Sparta op het Kasteel verdiend voorbij Vitesse

ROTTERDAM – In de 25ste speelronde van de Eredivisie heeft Sparta op het eigen Kasteel een verdiende zege geboekt op Vitesse. In Rotterdam werd het 3-1. Voor de Kasteelploeg scoorden Verschueren, Saito en Kitolano.

Op het Kasteel startte Vitesse sterk en lag eigenlijk de eerste kans al in het net achter Sparta-goalie Olij. Oroz wist deze kans te benutten in de zevende minuut: 0-1. Maar de Kasteelheren rechtten de rug en uiteindelijk konden de Arnhemmers maar kort genieten van de voorsprong: in de elfde minuut zorgde Verschueren, met zijn achtste (!) van het seizoen, voor de gelijkmaker door een vrije trap van Van Crooij te promoveren tot goal. Daarna bleef de betere ploeg zonder echt grote kansen te creëren. Wel waren er nog wat momenten, waarbij ook weer Verschueren gevaarlijk was. Uiteindelijk zorgde de kleine Saito alsnog ervoor dat de thuisploeg kon gaan rusten met een 2-1 voorsprong. De Japanner werkte op knappe wijze een voorzet van Sambo binnen. Vitesse-goalie Scherpen ging hierbij niet geheel vrijuit.

Op en neer

In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer. Vitesse zocht naar de gelijkmaker, maar kon deze niet forceren. Aan de andere kant was Sparta onder andere via Lauritsen dichtbij de bevrijdende 3-1 gezeten. Alleen bleek Scherpen ditmaal wel alert bij de momenten van de thuisploeg. Verschueren verlengde ook in de tweede helft een vrije trap van Van Crooij, maar ditmaal ging de bal niet tussen de palen. Vitesse eindigde het duel met tien man, nadat Wittek tien minuten voor tijd eruit werd gestuurd na een harde charge op Spartaan Sambo. In de slotfase besliste Kitolano het duel definitief met de 3-1.

Door de zege staat Sparta Rotterdam nog altijd stevig op de zesde plaats in de Eredivisie.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl