Eredivisie: Sparta wint op Kasteel van SC Heerenveen

ROTTERDAM – In de 29ste speelronde van de Eredivisie heeft nummer zes, Sparta Rotterdam, een zege geboekt op SC Heerenveen. Op het Kasteel werd het uiteindelijk 4-0 voor de thuisclub.

Het duel op Spangen was de ‘return’ van de openingswedstrijd van de Eredivisie eerder dit seizoen. Destijds werd het 0-0. Trainer Steijn ontbrak vanwege griep bij Sparta, maar het duo Rijsdijk/Boukhari hield de lijn van de coach in ere. De bezoekers startten vrij sterk en probeerden vooral over rechts, via Van Ewijk (Ex-Excelsior M red.), door te komen. Sparta-goalie Olij bleek, zoals vaker, goed scherp. Ook van Heerenveen-spits Van Hooijdonk werd continu onschadelijk gemaakt door gelegenheidsduo centraal Abels en Eerdhuyzen. Sparta probeerde het wel in de eerste helft, maar echt veel grote kansen waren er niet. Wel was het gelegenheidsaanvoerder Pinto die toch de score opende met de 1-0. De thuisclub zette door en dacht voor rust op 2-0 te komen via Verschueren, maar de goal van de Belg werd afgekeurd doordat de bal al over achterlijn was geweest.

Namli

Na de theepauze probeerde Heerenveen goed te starten, maar de eerste aanval van Sparta was via Namli direct raak. De aanvaller van de Kasteelclub haalde uit en doelman Mous stond op het verkeerde been, doordat de bal onderweg nog was aangeraakt. Daarna zetten de bezoekers wel aan, maar echt gevaarlijk werd het niet. Uiteindelijke besliste rechtsback Sambo het duel met de 3-0. Van Crooij maakte er ook nog 4-0 van.

Door de zege is Sparta Rotterdam weer voor even de nummer vijf, aangezien zij FC Twente zijn gepasseerd is het AZ tot op twee punten genaderd. De Tukkers spelen zondag nog. Volgend weekend reist Sparta af naar Enschede.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl