ROTTERDAM – In de 28ste speelronde van de Eredivisie heeft een sterk Excelsior niet gestunt tegen koploper PSV. De Kralingers gingen, na een uur stand houden, met 0-2 onderuit tegen de Eindhovenaren.

Op een goed gevuld Woudestein bonden de Kralingers knap de strijd aan met de titelkandidaat uit Brabant. De formatie van trainer Dijkhuizen oogde scherp, fit en gretig. Excelsior koos juiste momenten om uit te breken: Driouech was in de beginfase enkele malen dreigend, maar moest het opnieuw bekopen met een blessure. PSV kon alleen van afstand schieten zonder gevaarlijk te worden.

Poging

Duijvestein wist zich na een half uur knap vrij te spelen, maar Benitez pakte zijn schot simpel. Aan de andere kant schoot topscorer De Jong voorlangs. Na de theepauze kon goalie Van Gassel een treffer van Ramalho nog voorkomen, maar na een uur werd hij geklopt door Mauro Junior. Enkele minuten later schoot Bakayoko het duel in het slot met de 0-2. Excelsior probeerde het nog wel, maar de 0-3 was dichterbij.

Door de nederlaag blijft Excelsior zestiende. PSV zag haar voorsprong op Feyenoord weer groeien tot tien punten. Alleen komen de Rotterdammers uit in actie tegen FC Volendam.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl