Eredivisie: Sterk Feyenoord niet voorbij FC Twente


ROTTERDAM – In de negentiende speelronde van de Eredivisie heeft een sterk Feyenoord de topper van FC Twente niet gewonnen. In Enschede kwam de Stadionclub niet verder dan 1-1. Daarmee deed de ploeg van Slot zichzelf tekort.

In het eerste bedrijf was FC Twente weliswaar iets sterker, maar Feyenoord combineerde naar wat goede mogelijkheden. Na wat spelenprikjes over en weer was het Misidjan met de eerste echte kans van de wedstrijd. Bijlow redde bekwaam. De sterk spelende Mexicaanse spits Gimenez werd continu dubbel gedekt door het duo Hilgers-Pröpper, maar hij zorgde wel voor de 0-1. Op aangeven van Szymanski kopte Gimenez hard binnen. Tot aan de rust bleven de ploegen aan elkaar gewaagd, maar gescoord werd er niet meer.

Brenet

Na de theepauze startte Feyenoord enorm sterk en kreeg het mogelijkheden via onder andere Alireza en Kokcu, maar Unnerstall redde daar sterk op. Verdediger Hancko was in de tweede helft met een kopbal dichtbij de 0-2, maar de bal ging nipt voorlangs. Toch bleef FC Twente ook goed meedoen, en zag het uiteindelijk Brenet de 1-1 tegen de touwen koppen. Het was ook de enige kans tot dat moment in de tweede helft voor de thuisploeg. Feyenoord rechtte opnieuw de rug, maar inzetten van Idrissi (2x) en Kokcu leverden geen treffers.

Penalty

Daarna dacht Feyenoord nog aan een strafschop, toen Twente-aanvoerder Pröpper hands maakte. Maar arbiter Lindhout was onverbiddelijk: volgens de arbiter had Gimenez een duw uitgedeeld vooraf. Feyenoord reageerde verbolgen op die beslissing. In de tegenstoot kreeg Cerny de kans op 2-1, maar daar redde Bijlow opnieuw. In de slotfase golfde het op en neer, en moesten Unnerstall en Bijlow, de twee beste keepers van de Eredivisie, geregeld in actie komen.

Ondanks het gelijkspel blijft Feyenoord wel de trotse koploper met 42 punten uit 19 duels.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl