ROTTERDAM – In de 26ste speelronde van de Eredivisie heeft landskampioen Feyenoord opnieuw drie punten gepakt. Met veel overwicht in Friesland werd er uiteindelijk minimaal gewonnen met 2-3. Invaller Ueda werd vlak voor tijd matchwinner.

In het eerste bedrijf opende de Stadionclub sterk: Geertruida scoorde al snel, maar deze werd geannuleerd wegens buitenspel. Daarna kopte Minteh nog op de lat. Bij een uitbraak van de gastheer lag de bal er ineens wel in via Kohlert.

Comeback

Feyenoord schakelde een tandje bij en Heerenveen moest achteruit. De bezoekers kregen een handjevol kleine kansen voordat Wieffer, op aangeven van Ivanusec, gelijk maakte: 1-1. Daarna schoot de middenvelder nog een keer naast. Na rust veranderde het spelbeeld niet: Feyenoord viel aan en Heerenveen verdedigde. Gimenez kopte een keer naast en Hartman vond De Lange op zijn.

Slapen

Bij een tegenstoot was het weer raak: Kohlert verschalkte opnieuw Wellenreuther: 2-1. Feyenoord kon opnieuw in de achtervolging en de invallers Paixao en Ueda draaiden het duel alsnog verdiend om. Paixao zorgde voor de 2-2 en Ueda strafte een fout van Van Ottele af met de 2-3.

Door de zege blijft Feyenoord tweede op nu zeven punten van koploper PSV.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl