Eredivisie: Sterk Feyenoord wint Klassieker in Amsterdan Arena

ROTTERDAM – In de 26ste speelronde van de Eredivisie heeft koploper Feyenoord de aanval van concurrent én rivaal Ajax keihard afgeslagen. In de Amsterdam Arena wonnen de sterke Rotterdammers met 2-3. Het was de eerste zege van de Stadionclub sinds 2005 in Amsterdam.

De koploper opende sterk in Amsterdam en stond binnen 5 minuten op 0-1 dankzij de Mexicaan Gimenez. De Stadionclub bleef het eerste kwartier en probeerde via speldenprikjes de voorsprong te verdubbelen. Dat lukte niet. Na een kwartier kreeg Ajax eindelijk een mogelijkheid vanuit een hoekschop van oud-Feyenoorder Berghuis: de voormalige aanvoerder van de Rotterdammers gaf een prima voorzet op het hoofd van Alvarez: 1-1. Daarna golfde het spel op en neer, en waren beide ploegen af en toe gevaarlijk. Szymanski schoot over en Gimenez kon niet profiteren van een fout van Bassey. In de tegenstoot redde Wellenreuther knap op een inzet van Bergwijn en later Taylor. Toch was hij een paar minuten later wéér te laat bij een lage schuiver van Tadic: 2-1.

Druk

Na de theepauze kwam er direct een ander Feyenoord voor de dag: de Rotterdammers waren opnieuw de eerste tien minuten heer en meester. Het druk zetten leverde vaak balbezit op. Invaller Lopez kreeg de eerste kans, maar Rulli redde. Daarna was het Alireza die knap voorbij Alvarez kwam en Szymanski perfect bediende: 2-2. De koploper bleef in de Arena sterk overeind en domineerde de tweede helft: Szymanski kreeg wat kleine mogelijkheden en Gimenez was tweemaal dichtbij een ontsnapping. Ajax kon er alleen een kans van Kudus tegenover stellen: Wellenreuther redde Feyenoord daar zeer knap. De koploper bleef met het hoofd voetballen en uit een corner van Kokcu kopte Geertruida de winnende binnen: 2-3. In de slotfase nam Kokcu nog een vrije trap, die opnieuw een corner opleverde.

Door de zege in de Arena neemt Feyenoord een voorschot op een mogelijke landstitel: het verschil met de rivaal uit Amsterdam groeit naar zes punten (!).

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl