Sparta trein dendert verder met overtuigende zege in Arnhem

ROTTERDAM – In de dertiende speelronde van de Eredivisie heeft Sparta Rotterdam zaterdag een dik verdiende zege geboekt in Arnhem. Op eigen terrein in het Gelredome werd Vitesse met 0-4 verslagen. De goals werden ditmaal gemaakt door Lauritsen (2x), Mijnans en Verschueren. Het is het tweede achtereenvolgende seizoen dat de Kasteelheren in Arnhem de winst pakken.

In de eerste helft schoot Sparta uit de startblokken en was het via Van Crooij gevaarlijk uit een vrije trap, maar Vitesse-goalie Reiziger redde bekwaam. Even later profiteerde de Spartaanse clubtopscorer bijna van een fout achterin bij Vitesse. Waar Van Crooij de bal eigenlijk moest afleggen op Saito, besloot hij zelf in te schieten. Opnieuw redde Reiziger. Ook Lauritsen was eenmaal met het hoofd vlakbij gevaarlijk, maar gescoord werd er niet. In de tegenstoot was Vitesse gevaarlijk van afstand, maar daar redde doelman Olij voor de Kasteelbewoners. Daarna golfde het spel op en neer zonder veel kansen. In de slotfase van het eerste bedrijf dacht Cornelisse alsnog de 1-0 te scoren voor de gelijkmaker, maar Auassar redde op de lijn.

Schepje bovenop

Na de rust was Wittek voor Vitesse dichtbij een treffer, maar opnieuw bleek Olij een sta-in-de-weg. Waar Vitesse gevaarlijk werd door opportunistisch spel, was Sparta juist de voetballende ploeg. Daar deden de Spartanen in het tweede bedrijf een schepje bovenop. Lang leek alleen de eindpass niet goed totdat Lauritsen knap wegdraaide bij Ferro en de o-1 binnenschoof. Daarna bleef Sparta de bovenliggende partij en zorgde Mijnans met een afstandsschot uit stand voor de 0-2. Vlak voor tijd gooide Lauritsen het duel definitief in het slot met de 0-3. In blessuretijd schoot Verschueren zelfs de 0-4 tegen de touwen op aangeven van invaller Engels.

Door de zege verstevigt Sparta haar zesde positie in de Eredivisie en heeft het op papier nog maar één punt achterstand op stadgenoot Feyenoord, dat wel twee duels minder heeft gespeeld.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl