Erik van Krugten (Nicoverken) “Grand Départ Rotterdam is feest voor de regio”

Schiedam – Nicoverken directeur Erik van Krugten maakt zich sterk om de Grand Départ van de tour de France weer naar Rotterdam te halen. De Schiedammer toog verleden week vanaf de Coolsingel met ondermeer Olympisch kampioene Leontien Zijlaard-van Moorsel, Michael Zijlaard (manager van Roompot-Charles), tweevoudig Nederlands kampioen Maarten den Bakker en de Nederlandse geletruidrager van welleer Erik Breukink naar Brussel om de plannen om kracht bij te zetten. Uiteraard gebeurde dit op de fiets. “De Grand Départ is geweldig voor de stad Rotterdam.” stelt de wielerfanaat in hart en nieren.

Door: Mischa keemink

Het is geen toeval dat van Krugten deel uit maakte van het bonte gezelschap. Naast dat hij met zijn bedrijf  Nicoverken de Rotterdamse en regionale (top) sport al jarenlang een warm hart toedraagt is hij zelf ook een fervent wielrenner. “Ik fiets al jaren en beleef er heel veel plezier aan. Als het soms druk is op het werk dan is het heerlijk om even een paar uur op de fiets te stappen en lekker je hoofd leeg te maken.”

Alpe d’HuZes
Afgelopen jaar stak het wielervirus weer in alle hevigheid op toen hij samen zoon Sven meefietste met Alpe d’HuZes om net als zovelen zich in te zetten voor het kankerfonds. “Mijn moeder is afgelopen jaar overleden aan kanker en zodoende had onze deelname aan deze “rit van je leven” een hele diepe betekenis voor ons. We hebben samen met onze vrienden Martin Vermeulen en zijn dochter Rachel, die hardlopend de berg opgingen, allerlei acties op touw gezet om maar zoveel mogelijk geld bij elkaar te halen. Uiteindelijk is dit meer dan gelukt en hebben we met een fantastische groep een aantal geweldig dagen mee mogen maken. Uiteraard met een lach maar ook met een traan.”

Met de deelname aan deze rit wordt het maatschappelijke belang van sport maar weer eens onderstreep en dit is nu juist het gegeven wat van Krugten ook zo aantrekt. “Sportprestaties zijn geweldig maar alles er om heen maakt het misschien nog wel mooier. Het verhaal en lange weg met pieken maar ook met dalen maakt de prestatie van een sporter nog mooier. De rol van een sportvereniging in de maatschappij en de vreugde en samenhorigheid die sport met zich mee kan brengen. Dat maakt sport tot een uniek iets.” aldus de ex-voetballer van ondermeer PPSC en Kethel Spaland.

Grand Départ Rotterdam
Dit is nu ook juist hetgeen waarom van Krugten zich zo inzet voor de De Grand Départ Rotterdam. “Het moet een feest zijn voor de regio groot Rotterdam. Zo’n tourstart brengt zo veel positieve publiciteit met zich mee en trekt bovendien erg veel bezoekers. Toen ik gevraagd werd om uit naam van ondernemer de lobby voor de start voor 2023, 2024 of 2025 te steunen, hoefde ik als fietsliefhebber maar ook als ondernemer en trotste Rijnmonder natuurlijk niet lang na te denken. En dat je dan als klap op de vuurpijl in het geel samen met al die wieler coryfeeën 150 km in het ‘peleton’ naar Brussel mag fietsen maakt het helemaal mooi. Nu maar hopen dat we weer uit kunnen kijken naar weer zo’n mooie dag als in 2010. Rotterdam is er in ieder geval klaar voor !”

Foto: foto: Tim van Hengel/WielerFlits


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl