ROTTERDAM – In de tussenronde voor de Europa League heeft landskampioen Feyenoord niet gestunt: over twee duels werd AS Roma, na strafschoppen, verloren in Stadio Olimpico.

De formatie van Slot – met Nieuwkoop terug in de basis – startte sterk tegen de ploeg van De Rossi: Gimenez scoorde met de borst, nadat een inzet van Nieuwkoop afzwaaide: 0-1. Daarna was de thuisploeg in het eigen kolkende stadion wat beter, maar sterren als Dybala en Lukaku kregen niet echt vat op de Rotterdamse defensie.

Pellegrini
Wel sloegen de Romeinen snel terug: Pellegrini schoot van 20 meter afstand raak: 1-1. Het golfde daarna op en neer zonder echt grote kansen. Alleen Christante kreeg nog een kopkans die naast ging. De Romeinen speelden wel weer het befaamde ‘valspel’: jezelf overdreven laten vallen en bij arbiter Gil Manzano continu om kaarten vragen. Ook oud-Feyenoorder Karsdorp deed daar vrolijk aan mee.

Weinig kansen
Ook na de theepauze bleven de teams redelijk in balans: AS Roma had meer de bal en Feyenoord verdedigde solide. Wellenreuther, Beelen en Hancko onderschepten vaak de voorzetten van de Romeinen. In de tegenstoot kwam Hartman enkele malen goed door, maar dat werd dan weer verdedigd door Llorente. Wieffer kopte in de blessuretijd nog een corner naast.

Verlenging
Het lukte, na de 1-1 vorige week in De Kuip, weliswaar niet binnen de reguliere speeltijd, maar in de verlenging was Feyenoord sterker. Ivanusec testte goalie Svilar, maar die kon het schotje simpel pakken. AS Roma zat er fysiek flink doorheen, en Feyenoord kreeg steeds meer de overhand. Geertruida kreeg in de eerste verlenging de beste mogelijkheid, maar hij kwam een teen tekort. Ueda schoot een vrije trap nog hoog over.

In de tweede verlenging had AS Roma weer meer balbezit, maar via Minteh was Feyenoord dichtbij 1-2: Svilar redde de inzet van de Gambiaans international. Er waren te weinig kansen om aanspraak te maken op meer. Lukaku kreeg nog een mogelijkheid, maar Wellenreuther redde knap. Uiteindelijk moesten pingels de beslissing brengen. Die werd gewonnen door AS Roma: 4-2.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl