Europa League: IJzersterk Feyenoord dodelijk effectief tegen Shachtar Donetsk

ROTTERDAM – In de achtste finales van de Europa League heeft Feyenoord keihard uitgehaald tegen Shachtar Donetks. In De Kuip won Feyenoord met harde cijfers: 7-1. Aanvoerder Kokcu was met twee goals de grote man bij de Stadionclub.

In de eerste helft hadden de bezoekers uit Oekraïne weliswaar met balbezit (62 % om 38% red.), maar Feyenoord was dodelijk effectief in de afronding. Gimenez kreeg de eerste kans en die schoot, maar daarna werd het prijs schieten voor het volwassen spelende Feyenoord. De Mexicaan opende de score met een knappe actie: weglopen bij je ‘bewaker’, twee man uitspelen en daarna binnen schieten: 1-0. Daarna loerde een volwassen en geconcentreerd Feyenoord op de kansen en zorgde aanvoerder Kokcu van afstand van 2-0. Vanaf elf meter werd het nog voor rust 3-0.

Trauner

Positief bij Feyenoord was ook de terugkeer van de Oostenrijkse verdediger Trauner, die met extra luid gejuich voor het Het Legioen werd ontvangen. Na de theepauze zette Feyenoord geweldig door: Idrissi scoorde tweemaal, daarna voerde Alireza de score verder op. De wedstrijd was ruim gelopen en invaller Danilo pakte nog zijn goal mee bij 7-0. Enige smet was voor doelman Wellenreuther, die verder op de juiste en spaarzame momenten uitstekende keepte, alsnog een treffer om de oren kreeg via Kelsy drie minuten voor tijd: 7-1. Ondanks het grootse machtsvertoon was zelfs Het Legioen respectvol naar de bezoekers door ook die treffer te omarmen.

Vrijdag wordt er geloot voor de volgende ronde bij de laatste acht.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl