Ex-prof Junior Albertus (22) gelukkig bij HBSS

Schiedam – Junior Albertus heeft ondanks zijn 22 jaar al een hele voetbalreis achter de rug. De robuuste aanvaller groeide op in de jeugd van Feyenoord en NEC waarna hij de overstap naar FC Emmen maakte. Na een kortstondig avontuur bij WKE en HC Harderberg, maakte hij bij de Drenthenaren vervolgens zijn debuut in het betaalde voetbal maar tot een definitieve door- braak kwam het (nog) niet.

Een stap terug naar hoofdklasser Sparta Nijkerk leverde niet het gewenste resultaat en ‘Junior’ overwoog om te stoppen. Bij HBSS vond hij onder oefen- meester Toon Wolters, uiteindelijk zijn plezier weer helemaal terug. “Ik zit weer vol ambitie.” laat hij stellig weten.

en wil zien waar mijn lat ligt.” stelt de geboren Curaçaoënaar resoluut.

Dat is al een opvallende carrière!
“Ja dat klopt! Ik ben hier opge- groeid maar toen ik wat ouder werd ben ik met mijn moeder naar het Oosten van het land verhuist. Uiteindelijk ben ik bij FC Emmen terecht gekomen waar ik als 17-jarige eerst te licht werd bevonden maar vervolgens via een tussenstap van een half jaar naar WKE, boden ze me uit- eindelijk toch een contract aan van een jaar. Uiteindelijk heb ik tegen RKC mijn debuut in het betaalde voetbal gemaakt.”

En toen overwoog je te stoppen?
“Ja, ik was even het plezier helemaal kwijt. Na mijn periode bij FC Emmen heb ik nog een half jaar bii Sparta Nijkerk in de hoofdklasse gespeeld maar daar had ik het niet naar mijn zin. Ik overwoog te stoppen.”

En dan is de overgang naar HBSS een logische?
“Ik was inmiddels weer terug verhuist naar Rotterdam en via een oude voetbalvriend kwam ik in contact met Toon Wolters. We hebben lange en uitvoeri-
ge gesprekken gevoerd en hij kreeg me zover dat ik het weer wilde proberen. Ik ben soms een moeilijke jongen en ik ben op z’n zachts gezegd geen trainings- beest. De trainer kan daar goed mee omgaan en weet me te mo- tiveren. Soms trainen we samen buiten de reguliere trainingen om , dat zegt genoeg over hoe ik er nu in sta. Inmiddels heb ik het plezier weer helemaal hervonden en wordt ik steeds fitter. Dit seizoen wil ik echt als opstap zien naar mijn oude niveau en ik hoop dat we met HBSS voor een verrassing kunnen zorgen. Wat er daarna op mijn pad komt zie ik daarna wel!

Dit is een artikel uit het gloednieuwe waterwegsport.nl magazine.
Lees de nieuwe waterwegsport.nl aftrap editie 19/20 nu online of pik hem op bij je sportvereniging ! (Op de cover klikken !)

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl