Arthur Zagre blijft bij Excelsior Rotterdam. De 21-jarige vleugelverdediger tekent in Kralingen een contract voor drie seizoenen. Zagre werd de afgelopen maanden al gehuurd van AS Monaco en de samenwerking beviel van beide kanten zo goed, dat de jonge Fransman nu definitief aan de selectie wordt toegevoegd.

Technisch manager Niels van Duinen: ,,Arthur heeft het de afgelopen maanden naar zijn zin gehad bij ons en wil graag terugkeren om zich bij Excelsior verder te ontwikkelen. Wij willen in de Eredivisie graag alle posities dubbel bezet hebben en daarom wilden wij hem graag definitief aan onze selectie toevoegen. Arthur kende de Nederlandse competitie al goed van zijn tijd bij FC Utrecht en is gretig om te spelen op het hoogste niveau. Na zijn komst eind januari moest hij even geduld hebben, maar uiteindelijk greep hij zijn kans. Wij hebben er vertrouwen in dat hij zich nog verder gaat ontwikkelen en met zijn verdedigende en aanvallende kwaliteiten van grote waarde kan zijn voor ons.’’
Perfecte omgeving

,,Ik heb het erg naar mijn zin gehad in de afgelopen maanden bij Excelsior’’, zegt Arthur Zagre. ,,De mensen, de supporters, de faciliteiten, de goede prestaties; dat alles beviel mij prima. We waren bovendien echt een team, iedereen wist wat er werd gevraagd en we begrepen elkaar. Daarom keer ik graag terug. Omdat Excelsior mij ook graag wilde hebben, was de keuze niet lastig. Ik ben erg blij met dit contract en heb veel zin in het nieuwe seizoen.’’

Geduld

Toen de 21-jarige Fransman eind januari koos voor een verhuurperiode bij Excelsior, was zijn belangrijkste doel om speelminuten te maken: ,,In de maanden daarvoor had ik weinig gespeeld, dus dat was voor mij de belangrijkste reden. Ik moest aanvankelijk geduld hebben. Dat was lastig, omdat ik dat al zo lang had moeten hebben. Ik begreep het wel, ik was immers nieuw. Uiteindelijk kreeg ik gelukkig mijn kans en heb ik kunnen laten zien wat ik kan.’’
Jeugdinternational

Arthur Zagre werd geboren in een voorstad van Parijs en belandde in 2013 in de jeugdopleiding van PSG. In 2019 nam AS Monaco hem over van PSG, dat hem eerst verhuurde aan Dijon FCO en daarna FC Utrecht. Zagre kwam als jeugdinternational uit voor Frankrijk U18 en U19. Het afgelopen half jaar voetbalde hij dus op huurbasis voor Excelsior en speelde voor de Kralingers 9 wedstrijden in de Eredivisie, waarvan 8 als basisspeler.

Voetballen

Na anderhalf jaar bij FC Utrecht en een half seizoen bij Excelsior durft Zagre wel te stellen dat de Nederlandse competitie hem goed ligt: ,,Het voetbal hier is snel, technisch en vol inzet. Ook met Excelsior verdedigen we met elkaar en vallen we met z’n allen aan. Ik houd er zelf van om de hele vleugel te belopen en zowel te verdedigen als aanvallend een bijdrage te leveren. Met Excelsior proberen wij altijd te voetballen. We willen de bal hebben en leveren volop strijd. Dat maakt het voor supporters leuk om naar te kijken en uiteindelijk zijn we er daardoor ook ingebleven.’’
Ontwikkelen

Zijn persoonlijke doelstelling is voor de komende periode niet anders dan toen hij in januari op huurbasis naar Excelsior kwam: ,,Ik ben jong en wil spelen, dat is en blijft mijn doel. Dat is ook de reden waarom ik voetballer ben geworden. Ik houd van kleins af aan al van het spelletje en het enige dat ik wil is voetballen. Ik ben blij dat ik bij Excelsior de kans krijg om mezelf verder te ontwikkelen.’’

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl