Excelsior doet zichzelf in extremis te kort tegen SC Heerenveen

HEERENVEEN – Excelsior Rotterdam heeft op ongelukkige wijze een kostbaar punt verloren in Heerenveen. Op bezoek bij de plaatselijke SC waren de Kralingers vooral in de tweede helft de enige ploeg die recht maakte op een overwinning. Dit werd in de laatste minuut echter toch nog een nederlaag: 1-0.

In de eerste helft was SC Heerenveen voetballend iets beter. Excelsior zag in de openingsfase vooral toe hoe de ploeg uit Friesland af en toe kansen wist te creëren. Langzaam kwamen de Kralingers meer tot kansen via onder andere Koolwijk en Bruins.

In de tweede helft was de ploeg van Adrie Poldervaart een stuk daadkrachtiger. De Rotterdammers creëerden veel meer kansen dan de thuisploeg en het was aan doelman Hahn en het missen van kansen te danken dat Excelsior niet scoorde. Dit kwam de ploeg duur te staan, want een niet bijster goed spelend Heerenveen sloeg in de extra tijd via Van Amersfoort aan de andere kant wel toe.

Zo leed Excelsior een zure nederlaag in de Eredivisie en zal de ploeg nu alle zeilen bij moet zetten in de strijd tegen degradatie. De ploeg staat nog slechts 1 punt boven nummer 16 FC Emmen, die nog in actie komen.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl