Excelsior huurt Mitchell van Rooijen van FC Utrecht

Mitchell van Rooijen speelt komend seizoen voor Excelsior Rotterdam. De Kralingers huren de 21-jarige middenvelder met flink wat ervaring in de Keuken Kampioen Divisie van FC Utrecht. Van Rooijen speelt al sinds 2008 voor FC Utrecht en verlengde daar onlangs zijn contract tot 2023.

,,Excelsior biedt mij een mooie kans om mezelf verder te ontwikkelen’’, zegt Mitchell van Rooijen. Hij speelde 72 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong FC Utrecht, maakte vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal, maar verwacht in de Domstad minder aan spelen toe te komen dan goed voor hem is: ,,Bij het eerste elftal van Utrecht hebben ze flink wat middenvelders, dus de kans op speelminuten is niet zo groot. Op mijn leeftijd is het belangrijk dat je veel minuten maakt en daarom is dit een goede stap voor mij.’’

,,Excelsior speelt dan wel op hetzelfde niveau als Jong FC Utrecht, maar deze club wil meedoen om promotie. Dat is heel anders dan spelen bij een opleidingsteam. Bij Jong FC Utrecht heb ik de afgelopen jaren ook heel veel geleerd, maar ik ben nu toe aan de volgende stap. Bij Excelsior gaan we om de bovenste plekken en voor promotie spelen. Ook Utrecht vindt dit een goede stap voor mijn ontwikkeling. Zij hebben vertrouwen in mij. Mijn contract is niet voor niets verlengd tot 2023.’’

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl