Ahmad Mendes Moreira grote man bij ruime oefenwinst excelsior Rotterdam

Rotterdam – De oefencampagne is voor Excelsior Rotterdam begonnen met een 0-10 overwinning op derdeklasser IJVV De Zwervers. Ahmad Mendes Moreira, voorlopig tien dagen op proef in Rotterdam, was met vier treffers en drie assists de grote man aan de kant van Excelsior.

Visitekaartje
Ahmad Mendes Moreira stond vorig seizoen onder contract bij FC Groningen, maar werd na de winterstop verhuurd aan Telstar. Afgelopen woensdag sloot hij aan bij Excelsior in de hoop een contract te verdienen. ,,Ik hoop dat ik vandaag een goed visitekaartje heb afgegeven’’, zei hij vanmiddag na afloop van het oefenduel tegen IJVV De Zwervers.

Gretig
In het bloedhete IJsselmonde kreeg het ruim opgekomen publiek een gretig Excelsior te zien. Tegen derdeklasser IJVV De Zwervers werd vol druk gezet en dat resulteerde al na vijf minuten in de openingstreffer van Thomas Oude Kotte. Drie minuten later maakte Jeffry Fortes de 0-2 en voor het half uur kopte Dogucan Haspolat de 0-3 binnen. De laatste twee allebei op aangeven van Moreira.

Hoger
Nog voor rust was de Schiedammer ook zelf drie keer trefzeker. Binnen acht minuten verdubbelde hij de stand naar 0-6. Op slag van rust maakte ook Thomas Verhaar zijn eerste treffer namens Excelsior, waardoor het 0-7 was. De score had gemakkelijk nog hoger kunnen uitvallen, want Excelsior kreeg veel mogelijkheden om meer treffers te maken.

Agressief
Na rust waren er veel wissels aan de kant van Excelsior. Moreira maakte er zeven minuten in de tweede helft 0-8 van en vanaf elf meter zorgde Thomas Verhaar voor 0-9. In de 65e minuut pikte ook Joël Zwarts zijn doelpunt mee en hij bepaalde de eindstand op 0-10. ,,We waren tot het laatste moment agressief, dus dit belooft wat’’, stelde Ricardo Moniz na afloop tevreden vast. ,,Het was inderdaad warm vanmiddag, maar dat is geen excuus. We hebben het goed gedaan.’’

Doelpunten:
5. Thomas Oude Kotte 0-1
8. Jeffry Fortes 0-2
22. Dogucan Haspolat 0-3
34. Ahmad Mendes Moreira 0-4
41. Ahmad Mendes Moreira 0-5
42. Ahmad Mendes Moreira 0-6
44. Thomas Verhaar 0-7
52. Ahmad Mendes Moreira 0-8
61. Thomas Verhaar 0-9
65. Joël Zwarts 0-10

Opstelling Excelsior:
Alessandro Damen (46. Maarten de Fockert)
Thomas Oude Kotte (46. Herve Matthys)
Robin van der Meer (46. Nathan Tjoe-A-On)
Dogucan Haspolat (46. Niek den Heeten)
Kyle Ebecilio (46. Dave van Delft)
Luigi Bruins (46. Otto van der Loo)
Joël Zwarts
Sander Fischer
Thomas Verhaar (70. Dogucan Haspolat)
Ahmad Mendes Moreira
Jeffry Fortes (70. Robin van der Meer)

Bron: Excelsior Rotterdam
Foto: Archief Mischa Keemink

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl