ROTTERDAM – Excelsior Rotterdam is er niet in geslaagd om met een goed resultaat aan de winterstop te beginnen. Heracles bleek op Woudenstein een maatje te sterk, mede doordat de ploeg uit Almelo beter met de kansen om ging: 0-3.

In de openingsfase was Excelsior de iets betere ploeg. De ploeg van Van Der Gaag. Met name Omarsson had een aantal malen iets beter met zijn kansen om moeten springen. Heracles was effectiever en vanuit een counter scoorde Petersson de 0-1. Dit was het startsein voor een iets mindere fase van de thuisploeg. Vlak voor rust leverde dit ook nog de 0-2 op van Brandley Kuwas.

Ook in de tweede helft was Excelsior absoluut niet kansloos. Bruins, Messaoud, Edwards en Omarsson hadden de Kralingers kunnen helpen mits zij beter met hun kansen omgingen. Aan de andere kant creëerde Heracles echter ook steeds meer kansen en via Osman kwam uiteindelijk de eindstand op het bord.

Na de nederlaag staat Excelsior veertiende in de Eredivisie. De ploeg staat slechts 1 punt boven de degradatiestreep en zal in 2019 dus nog vol aan de bak moeten.