Excelsior M door late tegentreffer wederom met lege handen

Net als vorige week heeft Excelsior Maassluis een uiterst zure nederlaag geleden. Tegen regerend kampioen AFC gaven de Tricolores in het laatste kwartier een 2-1 voorsprong uit handen en stond het wederom met lege handen. Een doelpunt in de laatste minuut van de reguliere speeltijd zorgde voor een grote kater in het Maassluis-kamp: 2-3.

Excelsior Maassluis heeft momenteel de punten keihard nodig om uit de onderste regionen van de Tweede Divisie te komen. Het team wordt dit seizoen vaak geroemd voor haar verzorgde spel maar weet zichzelf nog te weinig te belonen. Ook het aantal tegendoelpunten – door vaak persoonlijke fouten – is dit seizoen voor Excelsior Maassluis begrippen veel te hoog.

Tegen AFC moest Excelsior Maassluis al snel achter de feiten aanlopen. Slordig balverlies bij Kevin Dercks zorgde ervoor dat Redouan Omar Ouali op een gevaarlijke plaats een overtreding moest maken. De toegekende vrije trap werd vervolgens door Dalian Maatsen – oud-jeugdspeler van Excelsior Maassluis – over de muur schitterend binnen geschoten (0-1).

Zo leek het al snel een lastige opgave te worden voor de ploeg van Dogan Corneille maar net als vorige week in de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys toonde het team op knappe wijze veerkracht. In het laatste gedeelte van de eerste helft lukte het Excelsior Maassluis namelijk om de achterstand om te buigen in een voorsprong.

Eerst was het na 37 minuten spelen de mee opgekomen Sekou Sylla die genadeloos hard de 1-1 tegen de touwen wisten te schieten. Amper vijf minuten later kreeg Excelsior Maassluis een strafschop te nemen omdat Redouan Omar Ouali door twee Amsterdammers werd gevloerd in het zestienmetergebied. Daan Blij faalde vervolgens van de stip niet en bracht de Tricolores op voorsprong (2-1).

In de tweede helft was AFC sterker. Het lukte Excelsior Maassluis niet meer om tot kansen te komen en het was daarom zaak om het achterin dicht te houden. Na ruim 70 minuten leek dit te mislukken toen Nino van den Beemt heel even contact had met Raily Ignacio en laatst genoemde slim naar de grond ging. Scheidsrechter Rozendal wees gemakkelijk naar de stip terwijl hij dit enkele minuten eerder ook al had kunnen doen maar dit verzuimde.

Milan Hoek ging achter de bal staan maar zag zijn riante kans om de gelijkmaker te scoren mislukken doordat Jean-Paul van Leeuwen een prachtig antwoord had op de Panenka-strafschop van de AFC-aanvoerder. De doelman koost geen hoek en kon de bal onder de lat simpel vangen. Het bleek voor Excelsior Maassluis helaas uitstel van executie. Enkele minuten later kwam de gelijkmaker namelijk alsnog op het scorebord. Slecht wegwerken vanuit de achterhoede zorgde dat de ingevallen Tim Linthorst met een droge knal in de korte hoek raak wist te schieten (2-2).

Met een 2-2 gelijkspel zou waarschijnlijk iedereen kunnen leven. Het waren echter toch de Amsterdammers die er met de drie punten vandoor zouden gaan. Sefa Kurt moest in de laatste minuut aan de noodrem trekken toen Ignacio slim weg draaide bij de verdediger. De vrije trap op het randje van het zestienmetergebied verdween vervolgens via Robbert Schilder langs de muur achter de verbouwereerde Jean-Paul van Leeuwen (2-3).

Wederom dus een zure nederlaag. Volgende week kan deze worden weggespoeld in de lastige uitwedstrijd tegen Katwijk. Om 15.30 uur zal er worden afgetrapt op Sportpark De Krom. Graag tot dan!

Interview:
Bekijk hier de reactie van Dogan Corneille

Samenvatting:
Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:
Bekijk hier de wedstrijdfoto’s (volgt later)

Karakteristieken:

Excelsior Maassluis – AFC 2-3 (2-1)

Scoreverloop: 9. Dalian Maatsen 0-1, 37. Sekou Sylla 1-1, 41. Daan Blij (strafschop) 2-1, 78. Tim Linthorst 2-2, 89. Schilder 2-3.

Scheidsrechter: Jesse Rozendal

Door: Jesse Lub
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl