Dogan Corneille kon tegen Ter Leede weer beschikken over routinier Vincent van den Berg. De aanvaller had zijn twee wedstrijden schorsing, vanwege de rode kaart die hij tegen Rijnsburgse Boys had opgelopen, uitgezeten. Daarnaast had ook Kevin Ringeling weer een basisplaats.

Excelsior Maassluis startte goed tegen Ter Leede. Al binnen tien minuten kwamen de Tricolores op voorsprong. Wederom Marius van Mil was de doelpuntenmaker. De spits schot vanaf ongeveer achttien meter de bal fraai vanuit de draai over keeper Michael Bekkers (1-0).  Na bijna een kwartier spelen kon de volgende kans voor Excelsior M genoteerd worden. Ditmaal was het Vincent van den Berg die zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

Ook Ter Leede kwam er enkele keren gevaarlijk uit, maar keeper Jean-Paul van Leeuwen kwam nauwelijks echt in de probleem. Aan de andere kant moest Jeremy Moreno zich op slag van rust laten vervangen met een blessure. Zijn vervanger Youri de Winter stond nog maar koud in het veld of de aanvaller bracht al de 2-0 op het scorebord. Via een corner werkte hij de bal over de doellijn (2-0).

In de tweede helft brachten de bezoekers na een uur spelen de spanning weer terug in de wedstrijd. Een prima schot van invaller Yassin Kaabouni verdween onhoudbaar in de verre hoek achter Van Leeuwen (2-1). Zo was het weer een wedstrijd op Sportpark Dijkpolder en hadden de bezoekers in deze fase zomaar de gelijkmaker kunnen scoren. Deze bleef echter uit, waarna Excelsior Maassluis langzaam weer de grip over de wedstrijd kreeg.

Het duurde echter tot in de 83e minuut voor dat de wedstrijd beslist was. Een schitterende vrije trap van Redouan Omar Ouali verdween over de muur achter Bekkers. Het mooiste doelpunt werd echter tot het einde bewaard. Invaller Nino van den Beemt besloot van een meter of veertig uit te halen en zag zijn schot over Bekkers in het doel verdwijnen (4-1). Dit was tevens de eindstand.

Zo plaatst Excelsior Maassluis zich wederom voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Rijnsburgse Boys is op 26, 27 of 28 oktober de tegenstander van de Tricolores. De wedstrijd wordt in ieder geval op Sportpark Middelmors gespeeld.