Hoofdtrainer Dogan Corneille liet in de wedstrijd tegen Leonidas twee verschillende elftallen binnen de lijnen verschijnen. Al vroeg in de wedstrijd nam Excelsior Maassluis via Soufian Charraoui de leiding. De spits, overgekomen van Unitas, was attent bij een vrije trap van Daan Blij en tikte de bal van dichtbij achter de doelman. Vervolgens kreeg de thuisploeg voldoende kansen om de score verder op te voeren maar de paal en de Leonidas-keeper stonden een doelpunt in de weg.

In de slotfase van de eerste helft viel de treffer voor Excelsior Maassluis dan toch. Daan Blij werd vrij gespeeld in het strafschopgebied waarna de topscorer van het afgelopen seizoen met een prachtige sleepbeweging de keeper omspeelde en simpel de 2-0 binnenschoot. Dit was tevens de ruststand.

Na rust, met dus elf nieuwe spelers aan Excelsior M-zijde, werd het spel wat rommeliger maar was het nog steeds de bovenliggende partij. Ook in de tweede helft kreeg het voldoende kansen maar dit keer stond de lat een treffer in de weg. In de absolute slotfase zou Excelsior Maassluis nog één maal scoren. Jeremy Moreno kopte een voorzet subtiel over de keeper heen en bepaalde zo de eindstand op 3-0.

Na alle oefenwedstrijden zal het aanstaande zaterdag weer om de punten gaan. Om 14.30 uur starten Jong FC Volendam en Excelsior Maassluis aan het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie.

Excelsior Maassluis – Leonidas 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 3. Soufian Charraoui 1-0, 38. Daan Blij 2-0, 89. Jeremy Moreno 3-0.

Opstelling eerste helft: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Stephan Kruithof, Soufian Charraoui, Daan Blij, Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca, Kevin Dercks (30. Kilian Berkhout), Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milton Klooster.

Opstelling tweede helft: Kristijan Nikolic, Mo Taibi, Dimitri Poortvliet, Robin van der Ende, Redouan Omar Ouali, Jeremy Moreno, Kilian Berkhout, Jamie den Hartog, Etienne Muishout, Guylain Gillet, Manasse Labid.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Archief Mischa Keemink