Excelsior M wint opnieuw, maar is nog niet veilig

Excelsior Maassluis heeft vanmiddag opnieuw gewonnen; het versloeg Jong Sparta uiteindelijk nipt met 3-2. En de ploeg van trainer Steye Jacobs deed dus het noodzakelijke: winnen.

 Maar of deze winstpartij volstaat om de nacompetitie te ontlopen is nog zeer ongewis, daar ook directe concurrent TEC wist te zegevieren (0-1 bij Noordwijk). En zo komt alles in de Jack’s League/2e divisie -ook voor wat betreft de titel, overigens-  aan op de laatste speelronde. De thuisploeg kreeg in de 5e minuut al een uitgelezen kans om op voorsprong te komen toen scheidsrechter Rick Sturm naar de stip wees na een duidelijke handsbal van een der Sparta- verdedigers. Clubtopscorer Pieter Langedijk ontfermde zich over het leder maar wist vervolgens Sparta- goalie Ishan Kort niet te verschalken.

Vervolgens was het vooral Jong Sparta wat de bal had, maar dit leidde tijdens het 1e bedrijf maar zelden tot echt gevaar voor het doel van Tom Boks. In deze fase, en dan zeker gedurende het eerste half uur, speelde Excelsior M. goed mee. Sterker nog: het verkreeg wel mogelijkheden én kansen. In de 9e minuut zag Langedijk bijvoorbeeld een schot voorlangs gaan en ook daarna waren er zeker nog wat mogelijkheden. In de 30ste  minuut was het dan toch prijs toen doelman Kort zich blameerde door een op zich makkelijke inzet van Redouan Omar Ouali onder zich door te laten glippen: 1-0. Vlak voor de pauze kreeg diezelfde Ouali, dit na een goede combinatie tussen Jorn Ringelberg en Pieter Langedijk, de bal aan de rechterzijde kansrijk aangespeeld; hij zag zijn ietwat wilde inzet echter via de kruising weer het veld in ketsen. Dat was overigens in een fase dat de thuisploeg al even wat onzorgvuldiger was; zuinig op de bal zijn bleek meer en meer een probleem, hetgeen de druk op de eigen zestien verhoogde. Slechts één kans wisten de bezoekers hieruit te peuren, zodat de thee dus met een 1-0 voorsprong voor de Tricolores werd bereikt.

De 2e helft kende dan toch een 2e en zelfs 3e succes voor Excelsior M.; eerst was het Pieter Langedijk die in de 64ste minuut met een droge knal de 2-0 aantekende, en een kleine 10 minuten later stond Langedijk ook aan de basis van de 3e treffer; zijn prima aangesneden hoekschop werd door Bram Wennekers snoeihard tegen de touwen gekopt. En toch ging het nog bijna mis, want in de resterende tijd wist Jong Sparta nog tweemaal het net te vinden, het waren de invallers Jerrel Hak (in de 84ste minuut) én Constantijn Schop (de 90ste minuut) die de makkelijk weggegeven ruimte succesvol wisten uit te nutten: 3-1, 3-2. Verder kwamen de jonkies van trainer Geert Arend Roorda echter niet.

En toen na het laatste fluitsignaal bleek dat ook TEC drie punten had gepakt was het eveneens direct duidelijk dat het nog niet gedaan is. Mocht Excelsior M. volgende week in Mokum mede- koploper (én dus titelkandidaat) AFC verslaan dan is namelijk ook het resultaat van TEC (én van Kozakken Boys) in die slotronde nog van belang om te bepalen welke club er samen met IJsselmeervogels via de ‘nastoot’ gaat bepalen wie er gaan overleven.

Het degradatiespook waart derhalve nog immer rond in Maassluis.

 

Door: Leo Kattestaart


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl