Excelsior Maassluis en Kozakken Boys weten niet te scoren

Waar twee weken geleden het publiek in Maassluis op maar liefst acht treffers werd getracteerd (Excelsior M klopte toen immers Jong Almere met 5-3), daar bleef het vandaag op Sportpark Dijkpolder ‘slechts’ 0-0 tegen Kozakken Boys.
En hoewel de toeschouwers geen hoogstaande wedstrijd én dus ook geen doelpunten kregen voorgeschoteld, was de wedstrijd vanmiddag toch het aanzien best waard.
Vooral in het 1e bedrijf was het team van trainer Steye Jacobs de betere ploeg, maar ontbrak het te vaak aan precisie in de eindpass; echt veel 100% kansen waren er dan ook niet, terwijl de defensie van de Tricolores (met Nino van den Beemt voor de zieke Gabri Urbanus) toch ook alert diende te blijven bij de counters van de Boys uit Werkendam.
In de eerste seconden van de 2e helft stond de paal succes voor de thuisploeg in de weg; een pegel van Pieter Langedijk had dan ook een beter lot verdiend. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ook Kozakken Boys een aantal keer dicht bij de openingstreffer; goed keeperswerk van Tom Boks en het ‘houtwerk’ stond ook voor de bezoekers echter succes in de weg.
En hoewel de wedstrijd vanaf de 70ste minuut qua overwicht & gevaar een beetje naar de kant van de Kozakken overhelde, was Excelsior M. aan de andere zijde toch ook nog een paar keer vrij gevaarlijk. Maar ook de sluitpost van de ploeg van trainer Scott Calderwood -Bryan Janssen- was op zijn taak berekend; zo bleef de brilstand derhalve op het scorebord staan.
Door: Leo Kattestaart

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl