Excelsior Maassluis hoopt ongeslagen reeks voort te zetten tegen ‘de uien’

Aanstaande zaterdag komen ‘de uien’ op bezoek. Voor wie dit niets zegt; dit is de bijnaam van het geel-zwarte Rijnsburgse Boys dat we in ons verleden al regelmatig tegenkwamen op het hoogste (zaterdag)niveau. Een reden voor vrolijkheid is het bezoek van Rijnsburg echter niet geweest de afgelopen jaren. Sinds de invoering van de Topklasse en later de Tweede Divisie wist Excelsior M namelijk geen één keer van Rijnsburgse Boys te winnen. Zowel uit als thuis was een punt tot nu toe het maximaal behaalde resultaat. Gelukkig steek Excelsior M in een uitstekende vorm, de Tricolores zijn al tien wedstrijden op rij ongeslagen, waardoor ook Rijnsburg ‘gewoon’ verslagen kan worden.

De Rijnsburgers, momenteel bivakkerend op de achtste plaats op de ranglijst, zijn in 2019 echter ook in vorm. De laatste drie wedstrijden leverden zeven punten op waarbij de laatste twee wedstrijden werden gewonnen. Respectievelijk VVSB en Jong Almere City moesten er met 3-2 aan geloven. Hiervoor wist GVVV wel een punt te pakken tegen onze tegenstander van zaterdag. In Veenendaal werd het 3-3.

Rijnsburg is dus, net als Excelsior M, nog ongeslagen in dit kalenderjaar. De nul houden lukt echter nog niet. In de drie wedstrijden die tot nu toe werden gespeeld in 2019, kregen de geel-zwarten al zeven tegendoelpunten. En dus liggen er kansen voor de aanval van Excelsior M, die juist tegen GVVV aantoonde het vizier niet altijd op scherp te hebben. De 0-1 zege was vanwege het goede voetbal dik verdiend maar wel een te magere afspiegeling van de krachtsverhouding. Qua scherpte in de afronding is dus nog wat winst te behalen voor de ploeg van trainer Dogan Corneille. Het kan dus zelfs nog beter worden de komende weken.

De huidige serie van tien ongeslagen wedstrijden, waarvan zeven zeges, begint namelijk wat weg te krijgen van de serie die in het seizoen 2015-2016 leidde tot het kampioenschap. Destijds werd gesproken over de Rijsdijk-expres. Dat het seizoen nu op dezelfde manier kan eindigen lijkt onwaarschijnlijk, toch wordt er hier en daar al over de Corneille-trein gesproken. Wat in ieder geval wél een reëel doel lijkt is de tweede periode. Deze oogt wellicht als een symbolische prijs maar levert directe plaatsing op voor het hoofdtoernooi om de landelijke KNVB-beker. Dat betekent dus dat Excelsior M de voorronde, waaraan alleen amateurclubs meedoen, over mag slaan. Een prima motivatie dus om vol voor deze periode te gaan en daarmee, na de confrontatie met PSV, de kans op een nieuw bekerfestijn te vergroten.

De wedstrijd van zaterdag kan een belangrijke slag zijn in de strijd om deze tweede periode. Bovendien kan Excelsior M eindelijk eens afrekenen met het trauma Rijnsburg. Voldoende redenen dus om de Tricolores te komen steunen!

De wedstrijd begint om 14:30 en wordt geloften door scheidsrechter Teuben.

Bron: Excelsior Maassluis
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl