Excelsior Maassluis in extremis langs HFC

MAASSLUIS – Excelsior Maassluis heeft in eigen huis een zwaarbevochten overwinning geboekt op de Koninklijke HFC. Vrijwel het hele duel keken de Tricolores tegen een achterstand aan, maar na een tumultueuze slotfase trok de ploeg uit Maassluis uiteindelijk toch aan het langste eind.

Excelsior Maassluis begon met een valse start aan het duel. Waar HFC eerst nog een waarschuwingsschot loste, was het in de vierde minuut al raak voor de bezoekers. Na een periode waarin weinig gebeuren kreeg de thuisploeg vlak voor rust een meevaller te verwerken. Na een overtreding op Vincent van den Berg kreeg HFC een rode kaart en kon Daan Blij de ruststand op 1-1 brengen.

In de tweede helft ging Excelsior Maassluis actief op zoek naar de voorsprong. Onder andere Ouali kreeg een aantal grote kansen. Toch kreeg de thuisploeg een kwartier voor thuis een tegendoelpunt te verwerken en leek zo af te stevenen op nogmaals puntverlies. Een knotsgekke slotfase zorgde echter voor 3 punten. Na 87 minuten schoot Urbanus de 2-2 binnen en drie minuten later liet Vincent van den Berg de thuisfans ontploffen: 3-2.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl