Excelsior Maassluis klopt HHC Hardenberg in extremis

Na twee uitnederlagen op rij was het noodzaak dat Excelsior Maassluis de punten vandaag in eigen huis zou houden. Dit lukte, maar daar was wel enig meeval voor nodig: HHC Hardenberg werd uiteindelijk op de valreep met 4-3 huiswaarts gestuurd.

Veel doelpunten kregen de toeschouwers te zien, en dat hadden er ook nog wel wat meer kunnen zijn. Vooral in de 1e helft verzuimde HHC afstand te nemen van de Tricolores. Tot tweemaal toe was er een verdediger voor nodig om HHC van scoren af te houden, dit terwijl doelman Jean-Paul van Leeuwen al geklopt was. HHC was én bleef de bovenliggende partij; hoogdruk zettend verkreeg de ploeg van trainer Bert van Hunenstijn diverse mogelijkheden, met name over de rechterzijde. Bij een van deze aanvallen was het in de 25ste minuut Jurjan Mannes die Jean-Paul van Leeuwen in de korte hoek wist te verschalken: 1-0. Ook daarna bleef het gevaar zich vooral in het domein voor Van Leeuwen afspelen. Sporadisch wist de thuisploeg daar iets tegenover te stellen; soms na een mooie combinatie over meerdere schijven, maar elke keer bleek dan de eindpass (te) onzorgvuldig. Dat het op slag van rust toch gelijk werd was de verdienste van de rappe Dave van Delft. Hij wist aan de linkerzijde zijn directe opponent uit te spelen om vervolgens vanuit een moeilijke hoek keeper Nick Borgman met een effectvolle krul in de verste hoek te kloppen: 1-1. Niet veel later liet scheidsrechter Franklin Berg de acteurs voor de thee inrukken.

Na die bak thee was het direct Van Delft die, handig gebruikmakend van zijn snelheid, een fout van de HHC- defensie afstrafte: 2-1. Nog geen drie minuten later leek het alweer gelijk te worden. Na een domme overtreding van Kevin Ringeling (met geel bestraft) was het Jurjan Mannes die van zo’n 20 meter zijn prima aangesneden vrije trap onderkant lat terug het speelveld in zag springen; de rebound werd door van Leij vervolgens ingekopt, maar van Leeuwen wist deze inzet met een uiterste reflex tot een hoekschop te verwerken. Wat scheidsrechter Berg en zijn assistent echter niet hadden geconstateerd, doch diverse toeschouwers daarentegen wel: de inzet van Mannes had de doellijn ruim gepasseerd, en zo zag HHC zich de gelijkmakende treffer ontnomen. Toen niet veel later, in de 51ste minuut, van Delft aan de andere kant zijn bewakers te vlug af was, lag zelfs zomaar de 3-1 in de touwen; de voorzet van Van Delft werd namelijk door captain Vincent van den Berg keurig afgewerkt: 3-1. Met nog ruim 35 minuten op de klok ging HHC dan ook naarstig op zoek naar de gewenste aansluitingstreffer, hierbij natuurlijk ook de nodige ruimte weggevend. Daar ging de ploeg van Dogan Corneille in die fase niet efficiënt mee om. De treffer viel dus aan de andere kant, en wel in de 74ste minuut, Een afgeslagen hoekschop werd vanaf rechts door Jesper Drost droog en laag ingeschoten: 3-2.  En nog was de koek niet op, want in de extra tijd was het invaller Rick Hemmink die in een vrijwel identieke situatie de 3-3 liet aantekenen. De hele wedstrijd overziend was deze gelijkmaker zeker niet onverdiend te noemen…..maar toch was het Excelsior Maassluis wat aan het langste eind trok toen de in de rust ingevallen Kaylan Muis in de extra- extra tijd goalie Borgman voor een vierde keer wist te kloppen: 4-3. Wellicht tegen de verhouding in, maar wel verkregen met de getoonde inzet in met name de 2e helft. Conclusie: tweebonuspunten!

Door: Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl