Excelsior Maassluis naar titelkandidaat Rijnsburgse Boys

Na de broodnodige driepunter van afgelopen weekend tegen Jong FC Volendam (4-2) zal Excelsior Maassluis aanstaande zaterdag de busreis naar Sportpark Middelmors maken. De aftrap tegen Rijnsburgse Boys, inmiddels een van de titelkandidaten van de Tweede Divisie, is om 15.00 uur.

De vreugde én opluchting was afgelopen zaterdag rond de klok van half vijf zichtbaar groot bij de spelers, stafleden en supporters van Excelsior Maassluis. De vooraf al als zeer belangrijk bestempelde thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam was zojuist met 4-2 gewonnen. De Tricolores deden dus wat ze moesten doen en blijven hierdoor voorlopig weg bij de zo gevreesde PD-plaatsen. Al is het verschil in punten nog steeds minimaal te noemen. Met de wedstrijden tegen Rijnsburgse Boys, Noordwijk en HHC Hardenberg de komende weken in het verschiet, moeten de manschappen van Dogan Corneille vol aan de bak.

Rijnsburgse Boys is dus komende zaterdag de eerstvolgende tegenstander van Excelsior Maassluis. Een traditioneel lastige uitwedstrijd, want in de laatste zeven edities werd er niet een keer een winstpartij geboekt. Sterk nog, de laatste keer dat de Tricolores een punt mee naar Maassluis wisten te nemen dateert al weer uit het seizoen 2018-2019, toen er na 90 minuten een 2-2 eindstand op het scorebord stond. Hoop doet echter leven, want na een hele reeks aan puntendelingen werden de laatste twee edities op Sportpark Dijkpolder door Excelsior Maassluis gewonnen.

Wel is duidelijk geworden dat de Rijnsburgers weer helemaal terug zijn in de titelrace. Dit heeft de ploeg van scheidend trainer Henk Wisman overigens helemaal aan zichzelf te danken. Sinds dat de Uien op bezoek bij Excelsior Maassluis met 3-1 verloren wisten ze in de daaropvolgende dertien wedstrijden (!) ongeslagen te blijven. Op 4 februari maakte koploper AFC een einde aan deze knappe reeks door met 2-0 te winnen. Echter in de laatste drie duels met De Treffers (1-2), IJsselmeervogels (4-1) en TEC (0-1) werd het zoet van een overwinning weer geproefd en mag geconcludeerd worden dat Rijnsburg dé ploeg in vorm is.

Rijnsburgse Boys tegen Excelsior Maassluis gaat zaterdag 11 maart om 15.00 uur van start en staat onder leiding van scheidsrechter Thom Winkel. Het duel is live te volgen via ons officiële twitterkanaal.

Door: Excelsior Maassluis
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl