Excelsior Maassluis ontvangt Kozakken Boys

Aanstaande zaterdag staat voor Excelsior Maassluis de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar op het programma. De Tricolores spelen opnieuw een wedstrijd in eigen huis en treffen hierin Kozakken Boys. De aftrap van het duel staat om 14.30 uur gepland.

Kansloze nederlaag tegen AFC
Excelsior Maassluis verloor afgelopen zaterdag terecht de thuiswedstrijd van titelkandidaat AFC. Op een ijskoud Sportpark Dijkpolder waren de Amsterdammers de gehele wedstrijd de betere ploeg en viel er op de uiteindelijke 1-4 eindstand niets af te dingen. Na een 0-2 achterstand zorgde Carlito Fermina op slag van rust voor de aansluitingstreffer. Waar gehoopt werd op een comeback werd het tegenovergestelde echter werkelijkheid. De bezoekers wisten de voorsprong uit te bouwen tot een ruime 1-4 overwinning.

Kozakken Boys
Kozakken Boys staat met twintig punten uit zeventien wedstrijden op de twaalfde plek van de ranglijst. De ploeg uit Werkendam heeft daarmee twee punten minder dan Excelsior Maassluis, dat de tiende positie van de Jack’s League bezet. Waar de club zich vorig seizoen ternauwernood wist te handhaven in de Tweede Divisie – het won na een loodzware nacompetitie overtuigend de finale in een tweeluik van GVVV – draait het dit seizoen opnieuw een wisselend seizoen. Zo verloor de formatie van hoofdtrainer Scott Calderwood al negen wedstrijden. Zes duels werden in winst omgezet en twee maal eindigde een wedstrijd van de Werkendammers onbeslist.

Laatste ontmoeting
Vorig seizoen boekte Excelsior Maassluis in eigen huis een nuttige overwinning op Kozakken Boys. Na een doelpuntloze eerste helft kwamen de Tricolores in de tweede helft sterk uit de kleedkamer. Door treffers van Vincent van den Berg en Giovanni Da Fonseca werd het duel tegen de Werkendammers uiteindelijk verdiend gewonnen: 2-0. De eerdere ontmoeting dit seizoen in Werkendam was een prooi voor de thuisploeg. Op de openingsspeeldag had de formatie van trainer Dogan Corneille weinig tot niets in te brengen en was een pijnlijke 3-0 nederlaag een logisch vervolg.

Wedstrijdinfo
Excelsior Maassluis tegen Kozakken Boys begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Dijkpolder in Maassluis. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Nick Tunnissen.

Programma speelronde 18
Excelsior Maassluis – Kozakken Boys
Noordwijk – HHC Hardenberg
Scheveningen – Rijnsburgse Boys
FC Lisse – Jong Sparta Rotterdam
OFC – IJsselmeervogels
Quick Boys – TEC
Spakenburg – Koninklijke HFC
AFC – De Treffers
Jong FC Volendam – Katwijk


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl