Voor hoofdsponsor Rabobank Westland zal de wedstrijd van aanstaande zaterdag een speciaal tintje hebben. Naast het feit dat de Rabobank al diverse jaren hoofdsponsor bij Excelsior Maassluis is, is dit sinds vorig seizoen ook het geval bij de club uit Naaldwijk. Dat de Rabobank een trotse hoofdsponsor is blijkt wel uit het feit dat beide selecties voorafgaand aan de wedstrijd op het hoofdkantoor zijn uitgenodigd voor een gezellige lunch.

Westlandia, het komende seizoen wederom uitkomend in de Derde Divisie van de zondagamateurs, was eind mei 2018 de tegenstander van Excelsior Maassluis tijdens de jubileumwedstrijd van het 100-jarig bestaan en in de voorbereiding van afgelopen seizoen was Excelsior Maassluis op haar beurt weer te gast op sportpark De Hoge Bomen. Een traditie lijkt geboren. Zeker als je bedenkt dat beide clubs een aantal dingen gemeen hebben met elkaar. Zo spelen zowel het eerste elftal als de jeugd op een hoog niveau. Daarnaast zijn de bestuurlijke contacten met zowel de vereniging als de businessclub erg goed.

Excelsior Maassluis tegen Westlandia begint zaterdag om 17.00 uur op het nieuwe kunstgras hoofdveld van sportpark Dijkpolder. De wedstrijd is uiteraard gratis te bezoeken voor iedereen.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Archief Mischa Keemink