Excelsior Maassluis ook komend seizoen 2e divisionist.

Begin december verloor Excelsior M. uiteindelijk vrij kansloos thuis van titelpretendent AFC: 1-4.
De maanden nadien gebeurde er genoeg in de 2e divisie. AFC leek lange tijd op de titel af te stevenen en in Maassluis ging het -een aantal oprispingen ten spijt- allengs minder en minder. Zelfs zo erg dat trainer Dogan Corneille het beter vond dat een ander gezicht voor de groep wellicht tot de gewenste impulsen zou kunnen leiden.
Dat werd Steye Jacobs. Jacobs was al actief bij de club, bij de jeugd. En ook was al bekend dat Jacobs de aan het eind van het seizoen 22/23 vertrekkende Corneille zou gaan opvolgen. Dat werd dus ‘iets’ vervroegd…en niet direct met het beoogde effect. Echter, het tij keerde toch; de laatste twee thuiswedstrijden tegen respectief OFC en Jong Sparta werden in winst omgezet. Toch leek dit, mede gelet op de resultaten van de naaste concurrenten, niet voldoende om een ‘nastoot’ te ontlopen. Zeker met de terugwedstrijd van vandaag tegen AFC op het progamma. AFC had immers bij winst nog een waterkansje om Katwijk van de titel af te houden.
De ontknoping was er vandaag naar, want Excelsior M. vocht zich naar 0-0 gelijkspel (én het winnende Katwijk mocht zich daardoor tot kampioen laten kronen) en daar de naaste concurrenten van Excelsior M. -TEC en Kozakken Boys- allebei niet tot punten wisten te komen was het op Sportpark Goed Genoeg toch feest. Niet voor AFC, maar wel voor Excelsior M.!
En dus een schone taak voor Jacobs en zijn staf om volgend seizoen het in ieder geval minder spannend te maken. Daar zal de Technische Commissie van de Tricolores ook een belangrijke rol in hebben, want kwalitatief valt er nog wel een en ander te verbeteren in Maassluis. Neemt niet weg dat de dreumes (budgettair bezien) van de 2e divisie wel degelijk over het gehele seizoen bezien een bovenmatige prestatie heeft afgeleverd met nog (minimaal) één seizoen 2e divisie als resultaat. Best knap!
Door: Leo Kattestaart

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl