Excelsior Maassluis op bezoek bij AFC

Excelsior M reist aanstaande zaterdag af naar onze hoofdstad om een wedstrijd te spelen op Sportpark Goed Genoeg, de thuishaven van Amsterdamsche Football Club ofwel AFC. En dat wordt opnieuw een zware opgave want de ploeg van trainer Uli Landvreugd staat verrassend op de tweede plaats in de competitie, iets wat een jaar geleden nog ondenkbaar leek.

De Amsterdammers bungelden in de winterstop van het vorige seizoen namelijk onderaan. Met wat versterkingen en de trainerswissel die voor de winterstop al plaats had gevonden wisten de Amsterdammers zich echter te redden. Om nu dus in de bovenste regionen van de competitie te bivakkeren. Wat dat betreft lijkt het verhaal van AFC op dat van Excelsior M, enkele seizoenen geleden. In het seizoen 2014-2015 werd op het nippertje lijfsbehoud bereikt, een seizoen later was Excelsior M algeheel amateurkampioen van Nederland. Er kunnen dus zomaar hele mooie dingen gebeuren in Amsterdam.

Maar dan zal AFC wel eerst van Excelsior M moeten winnen, iets dat vorig seizoen op eigen veld niet lukte. Daan Blij maakte toen vlak voor rust de openingstreffer, Raily Ignacio schoot vlak na de thee de gelijkmaker binnen waarna er niet meer werd gescoord. Met deze twee namen zijn overigens meteen de meest opvallende spelers van het huidige seizoen genoemd. Raily Ignacio, die vorig seizoen in de winterstop overkwam van Kozakken Boys en een belangrijke rol speelde in het lijfsbehoud van AFC, is momenteel topscorer met zeven treffers. Daan Blij volgt op gepaste afstand met vijf treffers en is clubtopscorer van Excelsior M.

Blij miste overigens de laatste wedstrijd tegen Spakenburg door een blessure. Vanaf de tribune zag hij zijn ploeg met 1-2 verliezen. Een onnodige nederlaag, ondanks dat het spel niet denderend was. Ook AFC kwam niet tot winst. Op bezoek bij Scheveningen speelden de rood-zwarten een spectaculaire wedstrijd die uiteindelijk eindigde in 3-3. Dankzij dit puntverlies moest AFC de koppositie afstaan aan IJsselmeervogels. Beide ploegen zullen daarom uit zijn op eerherstel na een weekend zonder driepunter.

En zo kunnen we weer stellen wat bijna wekelijks terugkomt in de vooruitblik: er staat weer een interessante wedstrijd op het programma. Excelsior M was de laatste jaren immers op zijn best als er een uitwedstrijd tegen een hoog geklasseerde ploeg op het programma stond. Deze lijn, die onder Rijsdijk werd ingezet, wordt voorlopig onder Dogan Corneille vrolijk voortgezet. Zo won Excelsior M dit seizoen al op bezoek kampioen Katwijk en werd er gelijk gespeeld bij Rijnsburgse Boys, dat de tweede plaats deelt met AFC.

De Amsterdammers zijn dus gewaarschuwd. Want al staat Excelsior M een stukje lager op de ranglijst, achtste met zes punten minder, de Tricolores kunnen op een goede dag van iedereen winnen.

Komt dat dus zien aanstaande zaterdag op Sportpark Goed Genoeg aan de Beethovenstraat 801 in Amsterdam. De aftrap is om 15:30, nadat scheidsrechter Bos voor het beginsignaal heeft gefloten.

Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl