Excelsior Maassluis op bezoek bij angstgegner Rijnsburgse Boys

Maassluis – Excelsior M gaat zaterdag op bezoek bij Rijnsburgse Boys, ofwel de ‘Uien’. Net als Excelsior M won de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen de eerste competitiewedstrijd. Op bezoek bij debutant Jong Almere City werd het 0-2.

Daarnaast wisten beide ploegen zich te plaatsen voor de eerste ronde van de TOTO KNVB beker en voor beide ploegen rolde er een betaald voetbal club uit de koker. Klein verschil: Rijnsburgse Boys lootte Top Oss en zal stiekem kunnen hopen op een stuntje, Excelsior M lootte landskampioen PSV en lijkt vooral te mogen genieten van het spelen tegen de kersverse Champions League deelnemer.

Wat in ieder geval buiten kijf staat is dat bij zowel Excelsior M als Rijnsburgse Boys het goede gevoel overheerst en dat er met vertrouwen zal worden uitgekeken naar de volgende wedstrijd. Maar waar Excelsior M vorige week, toen de openingswedstrijd tegen GVVV op het programma stond, nog vertrouwen kon putten uit de recente onderlinge wedstrijden, is dat tegen Rijnsburgse Boys allerminst het geval. Ter illustratie: van de afgelopen acht confrontaties (zowel uit als thuis) wist Excelsior M er geen één te winnen. Vier nederlagen en vier gelijke spelen vormen de magere oogst van wedstrijden tegen de geel-zwarten uit de bollenstreek.

Gelukkig kan er bij voetbal altijd wel een cliché uit de hoge goed worden getoverd dat zulke statistieken waardeloos maakt. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, de eerste winst komt steeds dichterbij, de bal is rond, etc. De Tricolores hoeven dus niet te vrezen en kunnen er vol voor gaan om de goede seizoenstart nog een stukje mooier te maken.

Bovendien kan Excelsior M niet alleen vertrouwen putten uit de uitslag van de wedstrijd tegen GVVV, ook het spel was behoorlijk. Er werden legio kansen gecreëerd terwijl er, traditiegetrouw, weinig werd weggegeven. Dat er geen grote uitslag werd neergezet was dan ook vooral te danken aan de matige afwerking, een probleem dat ook in de bekerwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande zorgde voor een kritische noot.

Ondanks dit smetje zal trainer Dogan Corneille een stijgende lijn zien. Hij sprak al meerdere malen uit meer doelpunten te willen maken dan voorgaande jaren en het creëren van kansen is daarvoor uiteraard een belangrijke voorwaarde. Bovendien bleek dit in de voorbereiding nog wel eens een probleem, in de officiële wedstrijden voorlopig dus niet.

Rijnsburgse Boys is wat dat betreft meteen een mooie test. De ploeg versterkte zich afgelopen zomer behoorlijk en lijkt op voorhand een ploeg die zich in het linker rijtje van de Tweede Divisie gaat nestelen. Excelsior M zal tegen dit soort ploegen zorgvuldig om moeten gaan met de kansen die het gaat krijgen.

Opnieuw dus een interessante wedstrijd die uw aanwezigheid verdient. De aftrap is om 15.30 uur, als scheidsrechter Jannick van der Laan voor het eerste op zijn fluitje blaast.

Bron: Excelsior Maassluis
Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl