Excelsior Maassluis op bezoek bij GVVV

Daags na de bekeroverwinning op Westlandia (2-5) staat voor Excelsior Maassluis komende zaterdag al de volgende wedstrijd op het programma. De Tricolores spelen tijdens speelronde 10 van Jack’s League een uitwedstrijd tegen de huidige hekkensluiter van de competitie: GVVV. Het duel op Sportpark Panhuis begint om 14.30 uur.

Excelsior Maassluis plaatste zich dus deze week voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker dankzij een overtuigende 2-5 overwinning op ´buurman´ Westlandia. De grote vraag is natuurlijk hoe fit de Tricolores uit deze midweekse wedstrijd zijn gekomen op weg naar de confrontatie met GVVV. Het voordeel voor trainer Dogan Corneille is het feit dat de oefenmeester over een ruime selectie beschikt. Ook in Naaldwijk bewezen de invallers aan de kant van Excelsior Maassluis hun waarde voor de ploeg en dus is duidelijk dat het met de concurrentie binnen het team goed zit.

GVVV
Net als Excelsior Maassluis kwam ook GVVV afgelopen woensdag in actie in de TOTO KNVB Beker. Op het eigen Sportpark Panhuis was eredivisionist Sparta Rotterdam de tegenstander van de blauwhemden. GVVV verweerde zich knap tegen de ploeg van Henk Fraser en bleef zestig minuten zonder al teveel moeite overeind. Na de 0-1 van Mario Engels bleef het nog lang spannend in Veenendaal maar werd het duel in de slotfase toch door de bezoekers beslist: 0-2.

GVVV zal dus ongetwijfeld het nodige zelfvertrouwen uit deze wedstrijd hebben kunnen halen. In de Jack’s League loopt het dit seizoen nog niet zo als vooraf in Veenendaal werd gehoopt. De ploeg behaalde in negen wedstrijden slechts één punt en zag bovendien oefenmeester Jochem Twisker na de verloren thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg vertrekken. Gery Vink werd een week later aangesteld als nieuwe eindverantwoordelijke van de hoofdmacht en heeft ongetwijfeld als hoofddoel meegekregen de ploeg te behouden voor Jack’s League.

Laatste ontmoeting
Ondanks dat vorige seizoen de competitie al in een vroegtijdig stadium werd stilgelegd en later ook niet meer werd afgemaakt, kwamen GVVV en Excelsior Maassluis elkaar tegen in Veenendaal. Op speelronde 2 waren de Tricolores de ploeg die er met de drie punten vandoor ging. De inmiddels voor ADO Den Haag spelende Marius van Mil kopte destijds zijn ploeg al na 12 minuten op voorsprong na een goede voorzet van Vincent van den Berg. In de tweede helft had GVVV in de openingsfase de gelijkmaker kunnen scoren maar verdubbelde Excelsior Maassluis via de voet van Jeremy Moreno de marge. Dit was tevens de eindstand.

Scheidsrechter
GVVV tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Kevin Puts en begint om 14.30 uur.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl