Excelsior Maassluis overtuigend langs TEC

Na het zwaarbevochte, maar verdiende punt afgelopen zaterdag uit bij fc Lisse (1-1) trad Excelsior M. woensdagavond thuis aan tegen TEC uit Tiel. Het was voor de Tricolores uiteraard zaak om de punten in eigen huis te houden tegen de ploeg van trainer Hans van der Haar. En daar slaagde Excelsior M. uiteindelijk in, en wel door eigenlijk vanaf de 1e minuut met veel inzet de strijd aan te gaan.
De bezoekers bivakkeerden in de beginfase wellicht iets meer op de helft van de thuisploeg, en dwong daardoor een paar corners af.
Het echte doelgevaar viel echter aan de andere kant te noteren toen Bram Wennekers in de 8e minuut de vrije ruimte werd ingestuurd; ook in oog met TEC- goalie Nick van Dam lukte het Wennekers echter niet om succesvol af te drukken. Nog geen 60 tellen later was het wel prijs toen de prima spelende Jorn Ringelberg Pieter Langedijk aanspeelde; Langedijk verschalkte vervolgens Van Dam met een fraaie lob: 1-0.
Kort daarna had ex- Excelsior M- speler Daan Blij voor de bezoekers de gelijkmaker al op zijn schoen, doch zijn inzet verdween over het doel van Tom Boks.
In de 15e minuut was het vervolgens Giovanni Da Fonseca die de ploeg van Dogan Corneille naar een 2-0 voorsprong schoot. Een voortvarende start, derhalve.
De rest van het 1e bedrijf en eigenlijk ook de gehele 2e helft kon het voortdurend twee kanten op, hoewel de thuisploeg dichter bij een 3e treffer was dan de opponent bij de gewenste aansluitingstreffer.
In de 54e minuut was Carlito Fermina dicht bij een 3e treffer, terwijl Pieter Langedijk in 65ste minuut de lat boven Van Dam teisterde. Niet veel later hield de bovenlat ook TEC van een treffer af.
De wedstrijd werd echter in de 88ste minuut definitief in het slot gegooid toen invaller Dave van Delft vanaf de linkerzijde zijn actie met een fraai schot in de verre hoek wist af te ronden: 3-0.

Foto: Leo Kattestaart


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl