In de eerste helft kregen beide teams voldoende kansen om een doelpunt te maken. Zo was de thuisploeg na een kwartier spelen dichtbij een treffer toen de bal over doelman Jean-Paul van Leeuwen heen werd gelobd maar verdediger Sefa Kurt nog net redding kon brengen op de doellijn. Aan de andere kant kopte aanvoerder Daan Smith een vrije trap van Stephan Kruithof net naast. Het doelpunt viel korte tijd later alsnog voor Excelsior Maassluis. Giovanni da Fonseca had een prima actie in huis en zorgde ervoor dat Vincent van den Berg de bal kon binnen schieten (0-1).

In de tweede helft werd er door beide trainer veelvuldig gewisseld en verdubbelde de Tricolores na bijna een uur spelen de marge. Ditmaal was Giovanni da Fonseca zelf het eindstation nadat invaller Milton Klooster een goede voorzet in huis had en de bal via een verdediger van Quick voor de voeten van Da Fonseca kwam (0-2).

Een fout in de opbouw bij Excelsior Maassluis leverde vervolgens de aansluitingstreffer op van de thuisploeg. Een voorzet werd van dichtbij en buiten bereik van Van Leeuwen binnengeschoten (1-2). Vlak voor het einde van de wedstrijd werd Excelsior Maassluis wederom verrast door Quick en kwam de thuisploeg via een vlotte combinatie door de as van het veld zelfs op gelijke hoogte (2-2). Dit was tevens de eindstand.

Aanstaande zaterdag staat de voorlaatste wedstrijd van de oefencampagne op het programma. Dan gaat Excelsior Maassluis op bezoek bij zaterdag-hoofdklasser Spijkenisse. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark Jaap Riedijk.

Quick – Excelsior Maassluis 2-2 (0-1)

Scoreverloop: 32. Vincent van den Berg 0-1, 57. Giovanni da Fonseca 0-2.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith (46. Dimitri Poortvliet), Stephan Kruithof, Daan Blij (70. Guylain Gillet), Vincent van den Berg, Jeremy Moreno (51. Soufian Charraoui), Giovanni da Fonseca, Kevin Dercks, Sekou Sylla (46. Robin van der Ende), Sefa Kurt (59. Jamie den Hartog), Etienne Muishout (46. Milton Klooster)

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Archief Mischa Keemink