Op een winderig Sportpark Dijkpolder heeft Excelsior M. vanmiddag een punt overgehouden aan de confrontatie met AFC.

Eunice had afgelopen nacht ook aan de Lavendelstraat ‘aardig’ huisgehouden; de reclameborden zagen er behoorlijk gebutst uit. En het staartje van Eunice beloofde ook niet veel goeds voor de herstart van de Tricolores tegen het Amsterdamse AFC. Niets bleek echter minder waar, want ondanks het ‘vuile’ windje legden de formaties van Dogan Corneille en scheidend (na dit seizoen) AFC- trainer Ulrich Landvreugd een alleszins acceptabel potje voetbal op de (kunstgras)mat.

Het 1e bedrijf leverde niet bijster veel kansen op, hoewel de thuisploeg wel een overwicht qua hoekschoppen wist af te dwingen. Daarbij was het vertoonde spel van Excelsior M. beduidend beter (& verzorgder) dan de voorbije oefenwedstrijden. Met toch maar weer een keer spelend vanuit een 5:3:2- formatie oogde de equipe van Corneille fris.

Het venijn zat echter in de staart, want in de 45e minuut was het AFC- centrumverdediger (én Vlaardinger) Dalian Maatsen die vanaf de rechterzijde een prima voorzet de zestien in slingerde; Gabri Urbanus zag zich vervolgens genoodzaakt om ex- Feyenoorder (jeugd) Splinter de Mooij onreglementair af te stoppen. Scheidsrechter Nick Tunnissen wees onverbiddelijk naar de stip en trakteerde Urbanus op geel. Zo kon Joel Tillema dus in de extra tijd dus aanleggen vanaf elfmeter; hij liet Jean-Paul van Leeuwen kansloos: 0-1.

Na de thee, met de wind die allengs weer in kracht toenam, oogde het veldspel wat minder verzorgd, maar het leverde wel meer kansen over en weer op. In de 1ste minuut na de pauze claimde AFC- spits Railly Ignacio een ‘pingel’, maar deze keer wuifde Tunnissen dit verzoek terecht weg. In de 56e minuut viel de best wel verdiende gelijkmaker. Een hoekschop aan de linkerzijde van Kevin Dercks werd even voorbij de 2e paal door Gabri Urbanus terug de vijfmeter ingekopt en daar was het collega- verdediger Gijs Abbas die de bal achter doelman Patrick Zonneveld wist te werken.

In het resterende deel van de wedstrijd was de grootste kans voor de thuisploeg toen invaller Kaylan Muis door een andere invaller (Dave van Delft) in kansrijke positie werd gemanoeuvreerd; hij zag zijn inzet echter via de voet van Zonneveld aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

Slotconclusie: een prima herstart Excelsior M. met bij vlagen goed voetbal en derhalve een verdiend punt voor de equipe van Dogan Corneille.

Door: Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl