In de afgelopen competitieronde speelde Excelsior M een prima wedstrijd tegen GVVV. Niet verwonderlijk dat de verwachtingen tegen promovendus TEC hoog gespannen waren.

Na 90 minuten stond er op het sportpark Dijkpolder 0-0 op het bord. Een stand waar achteraf gezien beide ploegen tevreden mee waren, maar de teleurstelling aan de Maassluise zijde was groter dan die vanuit Tiel.

Excelsior M trad aan in nagenoeg dezelfde formatie als tegen GVVV. Alleen Jeremy Moreno moest plaats maken voor de “kersverse papa” Daan Blij.

In het eerste bedrijf was over de 45 minuten Excelsior M de bovenliggende partij, maar qua kansen deed TEC absoluut niet onder voor de Tricolores. Sterker nog: de Betuwe-bewoners hadden voor rust zomaar op een 0-1 voorsprong kunnen komen als Robin van der Ende niet op de doellijn redding had gebracht.

Kon Excelsior M geen aanspraak maken op de openingstreffer?  Het antwoord is nee want het kon maar niet gevaarlijk worden voor de goal van keeper Schimmel. Een kopbal van Daan Smith was nog het meest gevaarlijke moment maar die werd vlak voor rust vakkundig door keeper Schimmel van TEC over getikt en met nog een doelpoging van TEC, die op de lat verdween, werd uiteindelijk een 0-0 ruststand bereikt.

In het tweede bedrijf zakte het niveau aan beide kanten naar een bedenkelijk niveau. Geen van beide ploegen kon echt gevaarlijk worden, waardoor er zich een gezapig potje voltrok. TEC gokte op de counter; Excelsior M was niet bij machte om het minimale veldoverwicht om te zetten in scoringskansen.

Daarvoor legde het te weinig energie en stootkracht op de mat. Pas toen Jeremy Moreno en Milton Klooster in de ploeg kwamen kon de ploeg van Corneille iets meer daadkracht aan de dag leggen maar TEC-keeper Jan Schimmel hield zijn doel schoon.

Dat deed ook Jean-Paul van Leeuwen die uitgeroepen werd tot “Man of the match”. Dik verdiend maar tekenend voor het spelbeeld. Als je keeper uitblinkt zijn de overige 10 niet in staat gebleken het verschil te maken!

Conclusie: daar waar velen hadden verwacht dat Excelsior M met de overwinning aan de haal zou gaan was dat te hoog gegrepen. Met een puntendeling mochten beide ploegen niet ontevreden zijn. Volgende week moet het beter. Dan zijn de “jonge honden” van Jeroen Rijsdijk te gast op sportpark Dijkpolder. Een mooi affiche

Interviews:

Klik hier voor de reactie van hoofdtrainer Dogan Corneille

Klik hier voor de reactie van doelman Jean-Paul van Leeuwen

Samenvatting:

Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:

Klik hier voor de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

Excelsior Maassluis – TEC 0-0

Scheidsrechter: Jesse Rozendal

Toeschouwers: 500

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Mo Taibi, Daan Smith, Robin van der Ende (65. Kevin Dercks), Stephan Kruithof, Daan Blij, Vincent van den Berg (81. Milton Klooster), Giovanni da Fonseca (74. Jeremy Moreno), Sekou Sylla, Sefa Kurt, Nino van den Beemt.

Opstelling TEC: Jan Schimmel, Gregory Viereck, Migiel Zeller, Daan Disveld, Joël Beukhof, Bart Westerlaken, Robby Holder, Nick Hak, Massimo Fonseca Hoogerwerf, Wimilio Vink, Obi Onyeike.

Tekst: Arie van der Ende/Excelsior Maassluis Media
Foto: Archief Mischa Keemink