Excelsior Maassluis trapt competitie af tegen Kozakken Boys

Na een voorbereiding van bijna zeven weken en de nodige trainingen en oefenwedstrijden in de benen, gaat komende zaterdag de bal eindelijk weer om voor echie rollen. De Tricolores reizen tijdens de eerste speelronde van de Jack’s League af naar Werkendam voor het treffen met Kozakken Boys.

Weinig mutaties
In vergelijking tot vorig seizoen bleven de wijzigingen binnen de selectie van hoofdtrainer Dogan Corneille beperkt tot slechts een handvol mutaties. De oefenmeester zag Vincent van den Berg na een imposante carrière stoppen en één van zijn assistenten worden. Daarnaast maakte Jean-Paul van Leeuwen de overstap naar VV Katwijk. Als vervangers werden Pieter Langedijk, Tom Boks en Charlito Fermina gehaald. Tevens kwam Nino Noordanus enkele weken gelden op huurbasis over van ADO Den Haag. De spits liet zich direct zien en was verantwoordelijk voor drie treffers in vier duels.

Met oefenwedstrijden tegen onder meer ADO Den Haag, OFI Kreta, Jong Sparta Rotterdam, ADO Den Haag Onder 21 en de reserves van Excelsior Rotterdam werd er direct niveau gevraagd van de Tricolores. En dit was op het veld ook goed terug te zien. In alle wedstrijden tegen deze profclubs wisten de spelers immers zeer goed tegenstand te bieden. Het liet maar weer eens zien dat Corneille genoeg te kiezen heeft.

Kozakken Boys
In Werkendam heeft men een bewogen seizoen achter de rug. Na een teleurstellend verlopen seizoen in de Tweede Divisie moest Kozakken Boys het vege lijf zien te redden middels het spelen van nacompetitieduels. Op voorhand een loodzware opgave, maar na liefst zes (!) wedstrijden lukte het de formatie uit Noord-Brabant op knappe wijze zich te handhaven. In de finale werd GVVV in twee wedstrijden overtuigend aan de kant gezet en was de opluchting op Sportpark De Zwaaier erg groot.

Deze stijgende lijn wist Kozakken Boys in de voorbereiding door te trekken. Met Scott Calderwood als nieuwe hoofdtrainer aan het roer en twaalf nieuwe spelers in de selectie werden er diverse oefenwedstrijden overtuigend gewonnen. Zo werd Achilles Veen met 4-1 verslagen en werd er met liefst 5-1 gewonnen van zowel VV Dongen als Sparta Nijkerk.

Laatste ontmoetingen
Terugkijkend naar vorig seizoen wist Excelsior Maassluis tegen Kozakken Boys tweemaal aan het langste eind te trekken. Op Sportpark Dijkpolder werd het dankzij treffers van Vincent van den Berg en Giovanni Da Fonseca 2-0. In Werkendam werd het een doelpuntrijke ontmoeting die uiteindelijk in het voordeel van de Tricolores uitviel: 2-3.

Wedstrijdinfo
Kozakken Boys tegen Excelsior Maassluis begint zaterdag om 15.00 uur op Sportpark De Zwaaier in Werkendam. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben.

Programma speelronde 1
HHC Hardenberg – VV Noordwijk
IJsselmeervogels – OFC
Kozakken Boys – Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys – Scheveningen
VV Katwijk – Jong FC Volendam
Koninklijke HFC – SV Spakenburg
TEC – Quick Boys
Jong Sparta Rotterdam – FC Lisse
De Treffers – AFC

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl