Excelsior Maassluis verliest in eigen huis kansloos van AFC

Excelsior M. verliest in eigen huis kansloos van AFC.
Op een koud Sportpark Dijkpolder is Excelsior Maassluis er niet in geslaagd de eigen aanhang een warm gevoel te bezorgen. Tegenstander AFC toonde zich vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg; de Amsterdammers zijn dan ook een zekere titelpretendent. Dat AFC- trainer Benno Nihom het zich kon veroorloven om spelers als Raily Ignacio en Kenny Teijsse op de bank te houden, zegt genoeg over het aanwezige potentieel in zijn selectie.
In 10e minuut was het al raak, hoewel daar wel een makkelijk gegeven strafschop voor nodig was; Joel Tillema schoot de ‘elfmeter’ onberispelijk in: 0-1.
Snel daarna leek AFC de score zelfs uit te bouwen, maar scheidsrechter Robin Vereijken nam het vlagsignaal van zijn assistent over en keurde de goal vanwege offside af.
Niet veel later was het toch prijs toen Splinter de Mooij in de 24ste minuut een voorzet van linkerverdediger Cody Claver achter doelman Tom Boks deponeerde.
Op slag van rust deed de thuisploeg dan toch wat terug. Kevin Dercks speelde Carlito Fermina aan en die verschalkte de niet geheel vrijuit gaande AFC- goalie Gijs van Zetten: 1-2.
Met de wedstrijd van vorige week in gedachten hoopte de thuisaanhang natuurlijk op een verder herstel tijdens het 2e bedrijf, maar daar ging in de 50ste minuut al een fikse streep door toen Melvin Platje de 1-3 liet aantekenen.
Met Redouan Omar Ouali en Vincent van den Berg voor Dave van Delft en Carlito Fermina gingen de Tricolores nog wel op zoek naar verder succes.Tevergeefs, want de bezoekers bleven domineren en zagen in de 69ste minuut Joel Tillema met mooi lobje zelfs de score naar 1-4 uitbreiden.

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl