Excelsior Maassluis verslaat kampioen Katwijk

Maassluis – Het was vanmiddag een meer spannende dan goede wedstrijd in het zonnige Maassluis.
De spanning zat vooraf in het feit dat de thuisploeg nog minimaal één punt nodig had om zich definitief veilig te spelen, terwijl de gedoodverfde kampioen Katwijk bij winst inderdaad zeker zou zijn van de titel in de 2de Divisie; zaterdag.
Vervolgens werd het na de 10e minuut qua wedstrijdverloop ook met de minuut spannender, toen Redouan Omar El Ouali op de rand zestien onreglementaire werd afgestopt. De uitstekende referee Stan Teuben (26 jr.) kende dan ook terecht een vrije trap op een vrij kansrijke positie toe. Dit klusje was wel aan Gabri Urbanus toe te vertrouwen, zo bleek, want hij krulde het leder fraai en buiten bereik van Katwijk- goalie André Krul in de rechterwinkelhaak: 1-0.
Het was voor wat betreft het 1e bedrijf eigenlijk het enige wapenfeit richting het domein van Krul, daar het vanaf dat moment eenrichtingsverkeer was. Niet dat de ploeg van trainer Anthony Correira veel 100% kansen wist te creëren dan wel af te dwingen, hoewel Ahmed El Azzouti in de 31ste minuut een vrije kopkans kreeg, maar zijn te zachte inzet was een makkelijke prooi voor keeper Jean Paul van Leeuwen.
Ook in de 2e helft wist Excelsior M. zich amper onder de druk van Katwijk uitspelen, echte grote kansen bleven ook nu echter uit. Daarbij stond de defensie met Kevin Ringeling en het kopsterke duo Gabri Urbanus en Gijs Abbas pal. En als er dan toch een gaatje werd gevonden was er altijd nog Jean Paul van Leeuwen (volgend seizoen onder contract bij Katwijk).
Niet mooi, wellicht niet een juiste uitslag gelet op het spelbeeld, maar gezien het bijna voorbije seizoen wel verdiend. Door de nederlaag van Katwijks naaste concurrent HHC Hardenberg was het op Sportpark Dijkpolder dus uiteindelijk dubbel feest: Excelsior M. veilig en Katwijk kampioen!

Door: Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemin


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl