Excelsior Maassluis verslaat titelkandidaat VV Katwijk

Katwijk – Excelsior Maassluis wist op bezoek bij VV Katwijk vriend en vijand te verbazen door de titelkandidaat met lege handen achter te laten. Via treffers van Sekou Sylla en Daan Blij kwamen de Tricolores op een 0-2 voorsprong op Sportpark De Krom. Toen Katwijk via Guus van Weerdenburg op 1-2 kwam was de spanning weer terug, kwam het in de slotfase nog even onder druk te staan maar trok het uiteindelijk toch de overwinning over de streep.

De blijdschap was direct na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Frank van den Elzen groot bij alles en iedereen die Excelsior Maassluis een warm hart toedraagt. In een fase van de competitie waarin de nodige punten gepakt moeten worden om handhaving te bewerkstelligen werd de overwinning tegen de huidige nummer 2 van de ranglijst van te voren niet ingecalculeerd. Zeker als er wordt terug gedacht aan de wedstrijd eerder dit seizoen in Maassluis toen de oranjehemden over de Tricolores heen walsten (1-4).

Excelsior Maassluis sloeg op De Krom op de juiste momenten toe. Waar de thuisploeg diverse kansen kreeg op de openingstreffer en onder andere een bal op de lat zag gaan van Brandon Robinson en een bal van de lijn afgehaald zag worden door Kevin Dercks na een inzet van Steven Sanchez Angulo profiteerde Excelsior Maassluis vlak voor rust optimaal van een fout van Katwijk-keeper Ricardo Kieboom.

De doelman beoordeelde een lange bal van Kevin Ringeling volkomen verkeerd en moest daarna toezien hoe Sekou Sylla op knappe wijze Kay Blokland uitkapte en vanuit een zeer lastige hoek de 0-1 op het scorebord zette. Een doelpunt dat wellicht op dat moment uit de lucht kwam vallen maar daar maalde uiteraard niemand om bij Excelsior Maassluis.

In de tweede helft was de eerste grote kans ook voor de Tricolores. Robin van der Ende werd de diepte in gestuurd waarna de verdediger een strakke lage voorzet in huis had op de inlopende Vincent van den Berg. De aanvaller zag zijn inzet helaas voorlangs gaan. De 0-2 zou enkele minuten later alsnog vallen. Een mislukte vrije trap van Daan Blij leek niets op te leveren voor Excelsior Maassluis. De bal kwam echter via Kevin Dercks weer voor de voeten van de topscorer van de Tricolores, die vervolgens de bal genadeloos in de bovenhoek schoot (0-2).

Een riante voorsprong stond op het scorebord maar na een goed uur spelen werd het toch weer spannend toen Sefa Kurt een schot van Guus van Weerdenburg van richting veranderde en Jean-Paul van Leeuwen op het verkeerde been stond (1-2). Het werd nog ruim twintig minuten billen knijpen voor Excelsior Maassluis. Diverse hachelijke momenten werden overleefd en na 93 minuten floot scheidsrechter Van den Elzen voor de laatste maal.

Naast de overwinning en het sterke collectief van de Tricolores was ook terugkeer van Kevin Ringeling erg positief. De multifunctionele verdediger kreeg afgelopen donderdag groen licht van de KNVB op de aanvraag om per direct terug te keren bij de Tricolores. Ringeling werd door Dogan Corneille direct in de basisopstelling opgenomen en speelde alsof hij nooit was weggeweest. Samen met Sefa Kurt – die de gevaarlijke spits Marciano Mengerink de gehele wedstrijd onder controle had – bracht Ringeling voor de ouderwetse rust achterin.

Door de overwinning kan Excelsior Maassluis weer omhoog kijken. De komende weken zal Excelsior Maassluis tegen enkele concurrenten spelen om te beginnen aanstaande zaterdag in eigen huis tegen Noordwijk. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Interviews:
Bekijk hier de reactie van Dogan Corneille
Bekijk hier de reactie van Daan Blij

Samenvatting:
Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:
Bekijk hier de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

VV Katwijk – Excelsior Maassluis 1-2 (0-1) 

Scoreverloop: 41. Sekou Sylla 0-1, 59. Daan Blij 0-2, 64. Guus van Weerdenburg 1-2.

Scheidsrechter: Frank van den Elzen

Toeschouwers: 1.500

Opstelling VV Katwijk: Ricardo Kieboom, Robbert Susan (80. Benny van Noord), Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo (73. Roland Bergkamp), Joey Jongman, Bart Sinteur, Marouane Afaker, Kay Blokland, Rick van der Meer, Brandon Robinson (65. Mike van den Ban), Marciano Mengerink.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Redouan Omar Ouali (60. Milton Klooster), Daan Blij (77. Quivy Fowler), Vincent van den Berg (72. Jeremy Moreno), Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Omar El Baad, Nino van den Beemt, Kevin Ringeling.

Geel: Rick van der Meer (Katwijk), Kevin Ringeling (Excelsior Maassluis)

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl