Scheveningen promoveerde vorig seizoen uit de Derde Divisie en komt zodoende voor het eerst uit in de Tweede Divisie. De eerste keer dat de ploegen elkaar ontmoeten is het echter niet. In het verleden kwamen Excelsior M en Scheveningen elkaar al regelmatig tegen op het hoogste niveau. De laatste ontmoeting was in seizoen 2015-2016 toen Daan Smith in de slotfase voor de beslissende 0-1 eindstand zorgde. Excelsior M zou dat seizoen de titel in de zaterdag Topklasse pakken, Scheveningen handhaafde zich met een dertiende plaats nipt.

Handhaving is momenteel voor beide ploegen het voornaamste doel. Excelsior M, momenteel tiende met achttien punten, lijkt wat dat betreft beter op koers dan Scheveningen dat op een penibele voorlaatste plaats staat. De verschillen zijn echter nog klein en dus hoeft Scheveningen nog niet te wanhopen. Bij winst op Excelsior M vindt Scheveningen weer enige aansluiting met de middenmoot, als de Tricolores winnen nemen ze voorlopig flinke afstand en kan er voorzichtig richting subtop worden gekeken.

Scheveningen herstelde zich afgelopen weekend knap van de mokerslag die het een week ervoor te verwerken kreeg. Het speelde na een snelle 2-0 achterstand met 2-2 gelijk op bezoek bij Rijnsburgse Boys nadat een week eerder met 2-0 werd verloren bij VVSB, de ploeg dit tot dat moment slechts twee punten had verzameld en dus nog niet had gewonnen. Scheveningen lijkt het dieptepunt daarmee achter zich te hebben gelaten en zal met enigszins hersteld vertrouwen aantreden.

Bij Excelsior M, zo schreven we de afgelopen weken al vaker, zal het goed zitten qua vertrouwen. De winst tegen Almere City FC betekende niet alleen de tweede thuiszege op rij, ook bleven de Tricolores voor de vierde maal achtereen ongeslagen. Een prima serie dus die de ploeg van Dogan Corneille graag zal verlengen.

Waar Excelsior M de vorige seizoenen regelmatig wist te stunten tegen de topploegen uit de Tweede Divisie, ging het tegen de laagvliegers regelmatig mis. Het spel maken was vaak een probleem in dat soort wedstrijden, iets dat dit seizoen steeds vaker lukt. De resultaten tegen ploegen die het moeilijk hebben zijn derhalve een stuk beter. Er werd gewonnen van Barendrecht, Jong Almere en VVSB, Scheveningen is hopelijk het volgende slachtoffer.

Of dat is gelukt, weet u zaterdag rond 16:15. De aftrap is namelijk om 14:30 als scheidsrechter Thijs het beginsignaal laat klinken. We hopen u weer in grote getalen te zien langs de lijn. Scheveningen is tenslotte dichtbij en altijd gezellig!

Bron: Excelsior Maassluis
Foto: Mischa keemink