Op een zonnig Sportpark Dijkpolder heeft Excelsior M de volle buit gepakt tegen de jonkies van Almere City FC. Na het laatste fluitsignaal van leidsman Sam Dröge gaf het scorebord eigenlijk een nog zonniger beeld voor Excelsior weer dan alleen het mooie weer, want de bezoekers van trainer Danny Schenkel domineerde vrijwel de gehele wedstrijd. De thuisploeg was echter beduidend effectiever als het om ‘het net’ vinden gaat. En wie het meeste scoort wint (vaak).

Het was mede aan Excelsior- goalie Tom Boks (terecht “man of the match”) te danken dat de drie punten in Maassluis bleven, want hij bleek vaak een sta-in-de-weg voor de bezoekers. Ook het net te lang door combineren speelde Almere parten.
Vanaf minuut één dicteerden de bezoekers het spelbeeld, veelal met fris en goed combinatiespel. Een appél om een pingel in de 12e minuut werd door referee Dröge niet gehonoreerd; de vermeende overtreding op aanvaller Tijmen Wildeboer was dan ook vrij licht. Nadat Pieter Langedijk in de 13e minuut een eerste gevaarlijk actie voor de ploeg van trainer Steye Jacobs aantekende -hij zag zijn inzet gekeerd door keeper Giulio van Tongeren- kwam de wedstrijd enigszins in balans, hoewel Almere wel bleef domineren.

In de 20ste minuut was het plots prijs voor de Tricolores toen Steven Sanchez Angulo Pieter Langedijk in stelling bracht; op zijn diagonale pegel had Van Tongeren deze keer geen passend antwoord: 1-0.
Ook hierna bleef Almere de betere ploeg. Toch was het Excelsior M. dat in minuut 30 weer het net wist te vinden; Steven Sanchez Angulo dook op in de vrije ruimte achter de laatste linie en hij liet Van Tongeren kansloos: 2-0.
De rust werd met deze stand bereikt.
Na de thee gingen de bezoekers direct op zoek naar een treffer, maar die viel al snel aan de andere kant. Rechtsachter Calvin Tureaij kwam dicht bij een treffer, maar het was vervolgens Bram Wennekers die in de 47ste minuut vervolgens een foutje van Van Tongeren afstrafte: 3-0!
Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar dat was buiten de wil van Almere gerekend, want ze bleven op zoek naar een treffer. En dat werden er zelfs twee: al in de 50ste minuut scoorde Pim Lucassen en nog geen kwartier later zorgde Tijmen Wildeboer er voor dat de marge nog slechts een treffer was.

Tussendoor hadden de bezoekers nog wel wat mogelijkheden, terwijl de thuisploeg de verkregen ruimte in die fase onvoldoende uitnutte. Toch kwam er een 4e thuistreffer toen Gabri Urbanus in de 70ste een goed aangesneden corner van Vincent Schippers hard binnenknikte: 4-2. En nog was de koek niet op. In de 80ste minuut verkleinde Layee Kromah het verschil weer: 4-3. Met zeker nog mogelijkheden om de stand gelijk te trekken brak de slotfase aan. In de extra tijd was het een pass van Marius van Mil die een andere invaller in staat stelde op de eindscore vast te leggen; het was Devin Plank die deze kans keurig afrondde: 5-3. En zo bleek dat effectiviteit het kan winnen van dominantie.
Door: Leo Kattestaart
Foto’s: Mischa Keemink

Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl