Excelsior Maassluis heeft ook de tweede wedstrijd van de voorbereiding winnend weten af te sluiten. In eigen huis werd zaterdag-hoofdklasser SC Feyenoord met 3-1 verslagen. Het was tevens de eerste wedstrijd die op het nieuwe kunstgras werd gespeeld.

Net als in de wedstrijd van afgelopen zaterdag liet hoofdtrainer Dogan Corneille twee verschillende elftallen in actie komen. De oefenmeester zag zijn team in de eerste helft veelvuldig de bal hebben en nieuwkomer Milton Klooster een hoofdrol op eisen. De rechtsback schoot na ruim een kwartier spelen de bal snoeihard achter SC Feyenoord-doelman Marvin Nootenboom (1-0). Vijftien minuten later was Klooster wederom trefzeker maar had hij ditmaal wel de hulp nodig van een speler van de bezoekers die een schot ongelukkig van richting veranderde (2-0). Nog voor het rustsignaal had het zelfs 3-0 kunnen worden maar Jeremy Moreno zag zijn schot tegen de paal gaan.

Na rust bleef alleen Robin van der Ende in het veld staan en maakten Stephan Kruithof, Kevin Dercks en Sefa Kurt hun eerste minuten van de voorbereiding. Het drietal kwam afgelopen weekeinde terug van vakantie en had zodoende pas één training in de benen. Binnen vijf minuten stond de derde treffer op het scorebord nadat Soufian Charraoui een fout in de opbouw van de Rotterdammers genadeloos afstrafte (3-0).

In het verloop van de tweede helft werd het spel van de Tricolores – voor de gelegenheid spelend in het nieuwe blauwe uittenue – slordiger en kwam SC Feyenoord dichterbij het doel van keeper Kristijan Nikolic. De doelman die van ASWH is overgekomen moest tien minuten voor tijd toezien hoe de bezoekers uit Rotterdam-Zuid de eer konden redden via Jordi de Zwart (3-1). Dit zou tevens de eindstand zijn.

Aanstaande zaterdag staat voor Excelsior Maassluis de volgende wedstrijd van de oefencampagne op het programma. Dan reist de ploeg af naar Oostzaan waar Derde Divisionist OFC de tegenstander zal zijn. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Excelsior Maassluis – SC Feyenoord 3-1 (2-0). 18. Milton Klooster 1-0, 33. Milton Klooster 2-0, 49. Soufian Charraoui 3-0, 79. Jordi de Zwart 3-1.

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen (K), Mo Taibi, Daan Smith, Robin van der Ende, Daan Blij, Vincent van den Berg, Jeremy Moreno, Kilian Berkhout, Giovanni da Fonseca, Sekou Syllla, Milton Klooster.

SC Feyenoord: Kristijan Nikolic (K), Robin van der Ende (69. Sekou Sylla), Redouan Omar Ouali, Stephan Kruithof, Soufian Charraoui, Kevin Dercks, Jamie den Hartog, Sefa Kurt, Etienne Muishout, Joël Meijnckens, Manasse Labid.

Foto: Yannick Verhoeven

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl