Excelsior plaatst zich voor halve finale Play-Offs

KERKRADE – Excelsior Rotterdam heeft zich knap weten te plaatsen voor de halve finale van de Play-Offs om promotie naar de Eredivise. Tijdens een verlenging dwongen de Kralingers Roda JC op de knieën: 0-2.

In de openingsfase van het duel was Roda JC de betere ploeg. Excelsior liet de bal wat meer aan de Limburgers, zonder dat dit tot veel grote kansen leidde. Pas na 20 minuten kreeg Dylan Vente een grote kans, maar zijn inzet werd gekeerd door Van Gassel. Aan de andere kant was Reuven Niemeijer gevaarlijk. In een leuke fase creëerden beide ploegen een aantal kansen. Van Gassel redde uitstekend op een zeer grote kans van Pflücke, maar vervolgens wisten Niemeijer, Azarkan en Dallinga ook het net niet te vinden.

In de tweede helft kreeg Excelsior een enorme kans om op voorsprong te komen. Dallinga mocht aanleggen vanaf 11 meter nadat Niemeijer gevloerd was binnen het strafschopgebied. De Boer wist zijn inzet echter te keren. Niet veel later scoorde Dallinga alsnog, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Binnen 90 minuten leverde het duel geen winnaar op, waardoor er verlengd moest worden. Roda JC was met Joppen als eerste dicht bij een voorsprong, maar uiteindelijk brak invaller Driouech de ban met een intikker van dichtbij. De thuisploeg zette aan, maar Excelsior verdedigde stug en kon in de slotfase zelfs nog counteren naar 0-2. De Kralingers treffen in de volgende ronde nu een Eredivisieploeg.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl