Excelsior Rotterdam blijft op periodetitelkoers

Excelsior heeft vrijdagavond in eigen huis Jong FC Utrecht opzij gezet. Gemakkelijk ging het niet voor de Kralingers, maar het team van trainer Marinus Dijkhuizen zegevierde in de eerste divisie alsnog met 2-1.

In de eerste helft keek Excelsior tegen een 1-0 achterstand aan na een treffer van Eros Maddy. De thuisploeg speelde daarin weinig klaar en moest in de tweede helft een hoger niveau halen tegen de beloften uit Utrecht.

Dat gebeurde uiteindelijk wel. Via Thijs Dallinga maakte Excelsior gelijk (1-1). Het was daarmee de 21e goal van de topscorer van de eerste divisie. Vlak voor tijd kopte Feyenoord-huurling Marouan Azarkan de winnende goal binnen (2-1).

Periodekansen

Na deze overwinning blijft Excelsior in het spoor van koploper FC Volendam. De Kralingers hebben 35 punten, de oranjehemden drie meer. In de stand van de tweede periodetitel deelt FC Volendam samen met Jong Ajax de koppositie met twintig punten. Excelsior achtervolgt hierin met negentien punten met daarin nog twee wedstrijden te gaan.

Als Jong Ajax de tweede periodetitel zou winnen, dan schuift het bijbehorende ticket voor de nacompetitie door naar de nummer twee van de periode.

Door: Rijnmond.nl
Foto: Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl